Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia Escolar de la No-Violència i la Pau es commemora a Rubí per segona vegada Set escoles de la ciutat i l’edRa se sumen a la cita a través de creacions artístiques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Dia Escolar de la No-Violència i la Pau es commemora a Rubí per segona vegada

Set escoles de la ciutat i l’edRa se sumen a la cita a través de creacions artístiques

Anterior comemmoració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (fot: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Anterior comemmoració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (fot: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El 30 de gener és el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, una cita mundial que busca fomentar el llegat de Mahatma Gandhi. Rubí se suma enguany per segona vegada a aquesta commemoració i ho fa amb la participació de set escoles de primària i l’Escola d’Art i Disseny edRa.

Ca n'Alzamora, Montessori, Mossèn Cinto, Ramon Llull, Ribas, Schola i el CEE Can Oriol són els centres educatius que han creat una instal·lació artística que s’ubicarà a El Celler. De la seva banda, els i les alumnes d’edRa han creat una altra instal·lació que es podrà visitar a la plaça de la Nova Estació. Les dues creacions són fruit de la reflexió dels i les estudiants al voltant dels conceptes que pregona el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau.

’Un mar de capses, un mar de vides’ és una instal·lació coral formada per desenes de peces elaborades als centres educatius de primària. Durant el procés s’han treballat competències individuals i col·lectives relacionades amb els drets humans i la pau. El muntatge es podrà visitar al Celler el dia 30 de gener de 16.30 a 18 h, el divendres 2 de febrer de 16.30 a 19 h i dissabte 3 de febrer de 10.30 a 13:30 h.

‘Obre els ulls’ és la proposta dels i les estudiants d’edRa, una acció d’artivisme que vol despertar la consciència sobre la crisi humanitària resultada de la guerra entre Israel i Palestina. Es tracta d’una crida a l’acció i la solidaritat. Aquesta acció comptarà amb la visita de l’artista palestina Jumana Emil Abboud, una creadora multidisciplinària que treballa la memòria, la pèrdua i la pertinença. Abboud farà una intervenció a la proposta dels alumnes d’edRa a les 12.30 h. ‘Obre els ulls’ es podrà visitar el dimarts 30 de gener de 9.30 a 18 h a la plaça de la Nova Estació. La iniciativa compta amb el suport de l’Agència de les Nacions Unides per a la Població Refugiada a Palestina (UNRWA).

En paral·lel, l’associació Rubí Solidari, amb el suport de l’Associació de veïns de Ca N’Oriol, se suma a la commemoració amb l’acció 'Murals pels Drets Humans'. Serà diumenge 28 de gener.  Rubí Solidari, amb la col·laboració de muralistes rubinenques, reivindicarà uns drets que es van declarar universals el 1948 i que, el 1989, es van ampliar amb la Declaració dels Drets de l’Infant. Es faran tres murals: un al Centre d’Educació Especial Ca N’Oriol i dos al pont del carrer de Lourdes, que passa per sota de l’avinguda de l’Estatut. La realització dels murals es podrà veure durant tot el diumenge 28 de gener i al migdia hi haurà música en directe al Centre d'Educació Especial de Ca N’Oriol.

Objectius de Desenvolupament sostenible