Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia de l’arbre autòcton se celebra aquest diumenge al parc de Can Sant Joan Amb aquesta activitat, durant la qual es plantaran un centenar d’exemplars, es pretén fomentar la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Dia de l’arbre autòcton se celebra aquest diumenge al parc de Can Sant Joan

Amb aquesta activitat, durant la qual es plantaran un centenar d’exemplars, es pretén fomentar la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona

Fa dos anys, la plantada es va realitzar al Pinar (foto: Lídia Larrosa).
Fa dos anys, la plantada es va realitzar al Pinar (foto: Lídia Larrosa)

El diumenge 23 de novembre, a partir de les 11 h, se celebrarà la 14a plantada del Dia de l’arbre autòcton. En aquesta edició, l’espai escollit per a plantar els diferents exemplars ha estat el parc de Can Sant Joan, concretament la zona més propera al torrent dels Alous, davant del c/ Marconi.

Enguany es plantaran un centenar d’arbres autòctons petits, entre els quals hi haurà salzes, freixes, liquidàmbars, aurons, rubínies i sòfores. Tot plegat, amb l’objectiu de fomentar i promoure la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona. Des del Consistori es recomana als assistents que portin les seves eines de casa, amb l’objectiu que tots els participants disposin dels recursos necessaris per a poder plantar els diferents exemplars.

Tots els participants rebran un diploma d’agraïment. L’Ajuntament ha penjat cartells informatius a les escoles de primària i secundària de la ciutat, convidant els infants a participar en la plantada.

Repoblar diverses zones de la ciutat
Al llarg d’aquestes 14 edicions, la plantada del Dia de l’arbre autòcton s’ha celebrat en diferents espais de la ciutat. L’any passat el lloc escollit va ser el parc de Ca n’Alzamora, mentre que fa un parell d’anys, aquesta jornada es va celebrar al Pinar. Altres indrets on s’ha realitzat la plantada del Dia de l’arbre autòcton són el bosc de Ca n’Oriol, que va acollir tres edicions seguides d’aquesta activitat (2009, 2010 i 2011) i el parc de Can Sedó (2007 i 2008), entre d’altres.