Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia de l’arbre autòcton se celebra aquest diumenge al parc de Ca n’Alzamora Amb aquesta activitat, durant la qual es plantaran 150 exemplars, es pretén fomentar la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Dia de l’arbre autòcton se celebra aquest diumenge al parc de Ca n’Alzamora

Amb aquesta activitat, durant la qual es plantaran 150 exemplars, es pretén fomentar la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona

Una edició anterior de la plantada d’arbres al Parc de Ca n’Alzamora en el marc del Dia de l’arbre autòcton (foto: Localpres) .
Una edició anterior de la plantada d’arbres al Parc de Ca n’Alzamora en el marc del Dia de l’arbre autòcton (foto: Localpres)

El diumenge 20 de novembre, a partir de les 11 h, se celebrarà la 16a plantada del Dia de l’arbre autòcton. En aquesta edició, l’espai escollit per a plantar els diferents exemplars ha estat el parc de Ca n’Alzamora. “Com a Ajuntament estem molt satisfets que una activitat com aquesta estigui consolidada al nostre municipi”, ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Moisès Rodríguez, que ha animat als rubinencs i a les rubinenques a sumar-se a la jornada de diumenge.

Tenim l’oportunitat de repoblar arbres a diverses zones de la ciutat amb la participació de la ciutadania”, ha dit Rodríguez, que ha avançat que enguany es plantaran 150 arbres representatius del bosc de Ribera: pollancres, freixes, i verns “amb l’objectiu de reforçar una plantació de fa tres anys i d’ampliar un espai nou”. Serà la quarta vegada que es realitza al Parc de Ca n’Alzamora després dels anys 2007, 2008 i 2013.

Tot plegat, amb l’objectiu de fomentar i promoure la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona. Des del Consistori es recomana als assistents que portin les seves eines de casa, amb l’objectiu que tots els participants disposin dels recursos necessaris per a poder plantar els diferents exemplars.

Tots els participants rebran un diploma d’agraïment. L’Ajuntament penjarà cartells informatius a les escoles de primària i secundària de la ciutat, convidant els infants a participar en la plantada.

Repoblar diverses zones de la ciutat
Al llarg d’aquestes 16 edicions, la plantada del Dia de l’arbre autòcton s’ha celebrat en diferents espais de la ciutat. L’any passat el lloc escollit va ser el parc de Ca n’Oriol mentre que fa uns anys, aquesta jornada es va celebrar al Pinar. Altres indrets on s’ha realitzat la plantada del Dia de l’arbre autòcton són el Pinar, el bosc de Ca n’Oriol, que va acollir tres edicions seguides d’aquesta activitat (2009, 2010 i 2011), entre d’altres.