Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cros Escolar celebra el diumenge 18 de març 40 edicions d’èxit Les inscripcions per a participar a la cursa es poden realitzar fins el 16 de març exclusivament online https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Cros Escolar celebra el diumenge 18 de març 40 edicions d’èxit

Les inscripcions per a participar a la cursa es poden realitzar fins el 16 de març exclusivament online

Juan López i Vicente Blasco, durant la presentació del Cros.
Juan López i Vicente Blasco, durant la presentació del Cros

El Cros Escolar de Rubí, que enguany arriba a la 40a edició, se celebrarà el proper 18 de març al bosc de Ca n'Oriol. L’activitat, organitzada per l'Ajuntament i la Unió Atlètica Rubí (UAR), és una de les cites esportives més participatives de tot l'any.

El cros és una d'aquelles propostes esportives que ens fan sentir orgullosos de la nostra ciutat”, ha explicat el regidor d’Esports, Juan López, que ha afegit que l’any passat s’hi van inscriure més de 1.100 nens i joves, uns 700 dels quals eren de Rubí. Precisament per mantenir aquesta bona línia de participació, enguany es torna a apostar per organitzar curses de diferents distàncies en funció de l'edat i el sexe dels participants.

Mobilitzar tants nens i joves per practicar esport en un entorn com el parc de Ca n'Oriol és, segons López, prova de la consolidació i de l’acceptació popular del cros. El regidor ha recordat que Rubí és Ciutat amiga de la infància, com ho acredita el segell rebut de mans d’Unicef, i l’organització d’activitats dirigides als nens i joves n’és només una petita mostra.

Per la seva banda, el president de la UAR, Vicente Blasco, ha assegurat: “Intentem fomentar el cros a nivell escolar, més que federat, perquè la nostra idea principal és promocionar l’esport a Rubí i a les escoles”. Per aquest motiu, aquest any el cros comptarà amb el “premi per escoles”, una classificació per equips en la qual puntuaran els 4 primers atletes de cada equip-escola. A més, també s’ha dut a terme una feina prèvia als centres educatius, amb la voluntat que els més petits coneguin tant aquest esport com l’entorn on es desenvolupa l’activitat.

Com en les anteriors edicions, la competició consistirà en una dotzena de curses, corresponents a les diferents categories d’edat, que tindran lloc durant tot el matí en els circuits habilitats per a l’ocasió. Les curses recorreran distàncies d’entre 500 i 4.600 metres en funció de l’edat i el sexe dels i les atletes. La primera, corresponent a la categoria open ─a la qual hi poden participar esportistes de totes les edats fora de les categories escolars─, s’iniciarà a les 9.30 h mentre que l’última, la de les atletes nascudes els anys 2008-2009, està prevista cap a les 13h.

La data límit d'inscripció serà el 16 març i, novament, aquesta es farà exclusivament en línia, a través de l’adreça www.inscripcions.cat/40crosderubi. Per a participar a la cursa open caldrà pagar 3 euros, mentre que la resta són gratuïtes.

Aquest any s’ha canviat la data del cros ─fins ara es programava a finals de gener─ amb l’objectiu que faci més bon temps i, així, es pugui incrementar la participació.

Un Cros solidari
Per cinquè any consecutiu, s’aprofitarà l’esdeveniment per fer una recollida d’aliments en col·laboració amb la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per Creu Roja, Frater Nadal, ASAV i Càritas. Els atletes podran donar els productes en el moment de recollir el seu dorsal, a les carpes disposades per aquesta funció. També els familiars i el públic en general podran fer les seves aportacions durant la jornada.