Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci de Residus i els ajuntaments de la comarca engeguen una campanya de sensibilització sobre el reciclatge Amb el lema "Excuses o separes", la iniciativa vol incidir en totes les persones que encara no separen els residus https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consorci de Residus i els ajuntaments de la comarca engeguen una campanya de sensibilització sobre el reciclatge

Amb el lema "Excuses o separes", la iniciativa vol incidir en totes les persones que encara no separen els residus

La campanya 'Excuses o separes' s’ha presentat aquest dilluns amb la presència de diversos actors implicats (foto: Lali Álvarez).
La campanya 'Excuses o separes' s’ha presentat aquest dilluns amb la presència de diversos actors implicats (foto: Lali Álvarez)

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha presentat aquest dilluns la campanya de sensibilització ambiental que, durant els propers quatre mesos, es farà a la comarca per tal de fomentar el reciclatge. L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, han assistit a l’acte, que ha tingut lloc al Parc Audiovisual de Catalunya.

La campanya, que porta el lema "Excuses o separes", vol incidir en totes aquelles persones que encara no reciclen i desmuntar les excuses habituals que se solen posar per no fer-ho. Per això s’han dissenyat accions al carrer, participatives, on la ciutadania pugui conèixer el camí que segueixen els residus i els avantatges del reciclatge.

La campanya té la intenció de ser una acció global i integral de conscienciació ciutadana que englobi diferents aspectes del reciclatge i se centra en les fraccions següents: matèria orgànica, oli, envasos, paper  i cartró, vidre i malbaratament alimentari. La campanya  arrenca aquest dimarts i finalitzarà al març de 2019. Cada mes es fomentarà una temàtica concreta ─el reciclatge en general, el malbaratament alimentari, el reciclatge de la matèria orgànica i el reciclatge de l’oli de cuina usat─, ja sigui mitjançant els elements de publicitat com a través de les xarxes socials.

Una de les peculiaritats de la campanya és que es compta amb figures públiques vallesanes que ajudaran a difondre el missatge, com els meteoròlegs Francesc Mauri i Eloi Cordomí o el cuiner Marc Ribas. També es posa en marxa un canal de Whatsapp per atendre consultes relacionades amb el reciclatge, al número 656 893 709.

Estancament de la recollida selectiva a la comarca
La valoració de les dades de recollida del 2017 i l’evolució dels darrers deu anys mostren un estancament en la recollida selectiva a la comarca que no acompleix els objectius marcats pels diferents programes catalans i europeus, els quals indiquen que cal arribar l’any 2020 a uns valors de reciclatge mínims del 60%. Actualment, el Vallès Occidental té un índex mitjà de reciclatge del 36,7% (ARC, 2017).

Dins dels objectius del PREVOC i els Plans Locals de Prevenció i Gestió de Residus Municipals, s’estableix la necessitat i oportunitat d’endegar campanyes de comunicació globals amb les adaptacions locals corresponents per a cada municipi, amb l’objectiu d’aconseguir l’eficiència i la unificació de missatges de sensibilització.

És molt interessant poder sumar-nos a aquesta macro-campanya que impulsa el Consorci, perquè la unió fa la força”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez. “Hem de buscar la manera de conscienciar la ciutadania, i nosaltres especialment els rubinencs i les rubinenques, que cal reciclar totes les fraccions per poder deixar un món millor a les generacions futures”.

El Consorci, a través de diferents fonts de finançament destinades a promoure les recollides selectives a la comarca (Agència de Residus de Catalunya, Ecoembes, Ecovidrio i Ministeri per a la Transició Ecològica), inicia ara aquesta campanya general que aixopluga diferents accions de sensibilització enfocades a la ciutadania.

Imatges relacionades

Imatge de la presentació de la campanya (foto: Consorci)
Imatge de la presentació de la campanya (foto: Consorci)
Ana María Martínez ha estat una de les alcaldesses que han assistit a la presentació de la campanya (foto: Lali Álvarez)
Ana María Martínez ha estat una de les alcaldesses que han assistit a la presentació de la campanya (foto: Lali Álvarez)
L'acte de presentació ha tingut lloc al Parc Audiovisual de Catalunya (foto: Lali Álvarez)
L'acte de presentació ha tingut lloc al Parc Audiovisual de Catalunya (foto: Lali Álvarez)