Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Escolar Municipal celebra una sessió informativa extraordinària sobre l’assetjament escolar Durant la trobada, s’han explicat les accions de sensibilització que es fan a Rubí per prevenir aquest problema entre infants i joves, així com el protocol establert per la Generalitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell Escolar Municipal celebra una sessió informativa extraordinària sobre l’assetjament escolar

Durant la trobada, s’han explicat les accions de sensibilització que es fan a Rubí per prevenir aquest problema entre infants i joves, així com el protocol establert per la Generalitat

Tots els grups municipals van aprovar al gener una moció en què s’acordava, entre d’altres coses, celebrar un CEM extraordinari sobre el bullying.
Tots els grups municipals van aprovar al gener una moció en què s’acordava, entre d’altres coses, celebrar un CEM extraordinari sobre el bullying

El Consell Escolar Municipal ha celebrat aquest dimecres una sessió informativa extraordinària sobre l’assetjament escolar. La programació d’aquesta reunió monogràfica era un dels compromisos inclosos en una moció que van aprovar tots els grups municipals el passat mes de gener en relació a la problemàtica del bullying.

La trobada, que ha estat presidida per la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha comptat amb la intervenció d’un representant dels Equips d’assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) del Departament d’Ensenyament, que s’ha encarregat d’explicar als assistents el protocol de la Generalitat ─administració competent en aquests temes─ per a la prevenció, detecció i intervenció enfront l’assetjament.

De la seva banda, des de l’Ajuntament s’han detallat totes les accions de sensibilització que es realitzen des de fa anys a Rubí per combatre els prejudicis i les conductes d’assetjament. Així, s’ha parlat dels tallers antirumors del Servei de Mediació, de l’espai de trobada per a joves de la Torre Bassas i el taller de bullying que ofereix el Servei de Joventut als instituts, del Servei per a la Diversitat Sexual i dels tallers de micromasclismes que organitza el Servei d’Igualtat, i de les sessions de prevenció de l’assetjament, educació emocional i assertivitat que ofereix el Servei de Salut Pública a escoles i instituts.

A més, el consistori ha tingut ocasió d’avançar altres accions que s’estan preparant al voltant d’aquesta temàtica, com ara una jornada tècnica sobre com atendre els joves que tenen dificultats amb la seva identitat sexual, la programació d’activitats coincidint amb la commemoració del Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia (17 de maig), l’intercanvi d’informació amb altres administracions amb vista a organitzar noves propostes de sensibilització als centres educatius, i la sol·licitud de tallers per treballar els prejudicis envers l’LGTB als instituts.

Nous acords
La sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal també ha servit per adoptar tot un seguit d’acords per seguir treballant en la prevenció de l’assetjament escolar. Una de les línies en què s’incidirà serà la formació de les famílies, a través d’accions específiques per a les AMPA i la introducció d’aquest tema en la formació per a pares i mares que organitza cada any el Servei d’Educació de l’Ajuntament. D’altra banda, s’ha acordat que es tindrà en compte el protocol en relació a la transfòbia elaborat per la formació política Ciutadans-Partido de la Ciudadanía a nivell nacional, i que es traslladaran els continguts de la reunió d’aquest dimecres a la Taula d’infància i adolescència.

La trobada ha comptat amb l’assistència dels membres habituals del Consell Escolar Municipal ─comunitat educativa i grups municipals─ i, de forma extraordinària, d’integrants de la Plataforma d’Afectats per Bullying Alan Món i del representant rubinenc al Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC).

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, s’ha manifestat satisfeta de la sessió d’aquest dimecres, ja que “ha permès posar sobre la taula tota la feina de sensibilització i prevenció que s’ha fet durant anys, així com noves propostes. Cal tenir molt en compte que l’assetjament és una problemàtica que es dóna dins i fora dels centres educatius, per aquest motiu és important escoltar i implicar tots els agents. Tots som útils”. La responsable municipal creu que la reunió ha evidenciat que aquest és un tema que preocupa però que també ha servit per constatar que s’estan fent moltes coses per combatre’l.