Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell dels Infants tanca el curs amb la celebració d’un plenari presidit per l’alcaldessa Ana María Martínez ha convidat els membres d’aquest òrgan consultiu a fer propostes en el marc dels projectes de millora del parc de Ca n’Oriol i d’ampliació de l’illa de vianants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell dels Infants tanca el curs amb la celebració d’un plenari presidit per l’alcaldessa

Ana María Martínez ha convidat els membres d’aquest òrgan consultiu a fer propostes en el marc dels projectes de millora del parc de Ca n’Oriol i d’ampliació de l’illa de vianants

L’alcaldessa i la regidora, juntament amb els representants del Consell Consultiu dels Infants i Adolescents de Rubí (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora, juntament amb els representants del Consell Consultiu dels Infants i Adolescents de Rubí (foto: Localpres)

El Consell Consultiu dels Infants i Adolescents de Rubí ha tancat el curs 2016-2017 aquest dimecres amb una sessió plenària que ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. La trobada, celebrada a la Sala de Plens, ha servit per fer balanç de la tasca realitzada durant els darrers mesos pels consellers, així com per traslladar a la màxima responsable municipal quines són les seves principals inquietuds i suggeriments.

Els consellers han elogiat algunes de les actuacions realitzades recentment a la ciutat, com per exemple la col·locació de gronxadors pensats per a infants amb diversitat funcional a diferents parcs de la ciutat, les diferents millores mediambientals que s’estan duent a terme a través del projecte Rubí Brilla o la recent organització del concert LOS40 Primavera Pop.

Martínez també ha aprofitat la sessió per reiterar als consellers la voluntat del consistori d’escoltar-los en aquells temes que més els afecten: “Us demano que us feu sentir i que reivindiqueu allò que cregueu important”. L’alcaldessa ha recordat que aquest “no és un plenari qualsevol”, referint-se al fet que aquest curs Rubí ha estat declarada Ciutat Amiga de la Infància per la UNICEF. “Es tracta d’un reconeixement que, com sabeu, no veiem com una meta assolida sinó com un incentiu per continuar treballant de valent per imprimir a les nostres polítiques la mirada dels infants”.

Propostes dels consellers
En el marc del plenari, els representants del Consell Consultiu dels Infants i Adolescents de Rubí han traslladat a l’alcaldessa i a la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones tot un seguit de propostes amb l’objectiu de millorar la ciutat.

Entre les seves aportacions destaquen la millora del paviment de la rambla del Ferrocarril, ja que hi ha rajoles que es mouen; augmentar la periodicitat del desbrossament de males herbes tant al nucli urbà com a les urbanitzacions; omplir de colors l’illa de vianants per donar sensació “d’alegria” a l’avinguda de Barcelona i al passeig de Francesc Macià; i crear un carril bici que uneixi les urbanitzacions amb el casc urbà ─petició que l’alcaldessa ha explicat que és complicada de realitzar per la pròpia configuració del municipi─.

Ana María Martínez ha aprofitat per convidar els integrants del Consell Consultiu dels Infants i Adolescents a fer propostes de millora en el marc de dos dels projectes estratègics que vol executar l’equip de govern properament: la millora del parc de Ca n’Oriol i l’ampliació de l’illa de vianants.

Durant aquest curs, els membres del Consell Consultiu dels Infants i Adolescents de Rubí han debatut a les seves sessions ordinàries sobre una gran diversitat de temes relacionats amb la millora de Rubí. A més, han tingut una participació activa a la vida social de la ciutat, convertint-se en protagonistes d’activitats com el Dia Internacional dels Drets dels Infants, l’encesa dels llums de Nadal o les trobades intergeneracionals amb el Consell de la Gent Gran