Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell dels Infants de Rubí renova part dels seus membres de cara al curs 2016-2017 L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presidit l’acte de constitució del nou consell, que compta amb una cinquantena d’integrants d’entre 10 i 14 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Consell dels Infants de Rubí renova part dels seus membres de cara al curs 2016-2017

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presidit l’acte de constitució del nou consell, que compta amb una cinquantena d’integrants d’entre 10 i 14 anys

L’alcaldessa ha agraït la seva tasca als consellers i conselleres (foto: Localpres).
L’alcaldessa ha agraït la seva tasca als consellers i conselleres (foto: Localpres)

L’auditori del Museu Municipal Castell (MMUC) ha acollit aquest dijous l’acte de constitució del nou Consell dels Infants i Adolescents de Rubí, que durant aquest curs 2016-2017 serà la veu dels infants i joves de la ciutat. Aquest òrgan de participació està format per una cinquantena de consellers i conselleres d’entre 10 a 14 anys de les diferents escoles i instituts del municipi, la meitat dels quals s’han renovat de cara al nou curs.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, han assistit a la reunió d’aquest dijous, que també ha comptat amb la presència de les famílies dels consellers. La màxima responsable municipal ha agraït als infants i joves la seva implicació en aquest òrgan i els ha fet partícips de la recent consecució del segell Ciutat Amiga de la Infància: “Com a Ajuntament ens fa molta il·lusió haver obtingut aquest reconeixement i sabem que, en bona part, és per la tasca realitzada pel Consell dels Infants durant els darrers 16 anys. El segell Ciutat Amiga de la Infància és una marca de qualitat que reconeix la feina continuada a favor dels nens i nenes, esperem que sigui un incentiu per seguir treballant en una bona direcció”. Martínez també ha expressat als consellers i conselleres plena confiança en el seu treball i els ha encoratjat a treballar en la defensa dels drets dels infants i adolescents.

Després de donar la benvinguda als nous membres del Consell dels Infants, s’han constituït les dues primeres comissions d’aquest òrgan. La primera ja ha començat a treballar en l’elaboració de propostes per al Dia Internacional dels Drets dels Infants, que es commemora el 20 de novembre. La segona comissió s’encarregarà de preparar la intervenció del consell al Simposi internacional sobre participació infantil i adolescent que tindrà lloc a Barcelona els dies 13 i 14 de desembre.

Durant la reunió, els dos consellers rubinencs que formen del Consell Nacional Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) també han explicat la seva tasca dins d’aquest òrgan.