Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell dels Infants acomiada el curs amb una sessió plenària presidida per l’alcaldessa L’òrgan consultiu que dóna veu als infants i adolescents de la ciutat ha traslladat a Ana María Martínez les seves inquietuds i suggeriments https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Consell dels Infants acomiada el curs amb una sessió plenària presidida per l’alcaldessa

L’òrgan consultiu que dóna veu als infants i adolescents de la ciutat ha traslladat a Ana María Martínez les seves inquietuds i suggeriments

L’alcaldessa ha agraït la tasca dels consellers (foto: Localpres).
L’alcaldessa ha agraït la tasca dels consellers (foto: Localpres)

El Consell Consultiu dels Infants i Adolescents de Rubí ha tancat el curs 2015-2016 aquest dijous amb una sessió plenària que ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. La trobada, celebrada a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, ha servit per fer balanç de la tasca realitzada durant els darrers mesos pels consellers, així com per traslladar a la màxima responsable municipal quines són les seves principals inquietuds i suggeriments.

Els consellers han elogiat algunes de les millores realitzades recentment a la ciutat, com per exemple la construcció del parc de La Serreta. Bona part del seu discurs, però, s’ha centrat en el problema de l’incivisme i les conseqüències que té sobre el manteniment de l’espai públic, especialment de les zones de lleure infantil. Davant d’això, l’alcaldessa els ha manifestat que aquesta és una preocupació compartida per l’Ajuntament i que un dels grans reptes de l’administració és trobar una manera realment eficaç de combatre aquests comportaments.

Martínez també ha aprofitat la sessió per reiterar als consellers la voluntat del consistori d’escoltar-los en aquells temes que més els afecten, com ara el disseny dels parcs infantils.

De la seva banda, els dos representants rubinencs al Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC) han tingut ocasió d’exposar a l’alcaldessa els canvis experimentats en el darrer any al si d’aquest òrgan i els projectes en què estan treballant de cara al curs vinent.

15 anys representant els infants rubinencs
El Consell Consultiu dels Infants i Adolescents de Rubí compleix enguany el seu 15è aniversari, xifra que el converteix en el segon òrgan d’aquestes característiques més antic de Catalunya. Aquesta llarga trajectòria i la implicació del seus 61 membres és un dels grans valors de Rubí, tal com ha destacat l’alcaldessa aquest dijous: “És un consell molt nombrós [...] que en aquest moment és fort i que té un nivell d’implicació i de participació molt intens i molt important per al govern municipal. Tenint en compte que estem treballant en un Pla integral d’infància, per a nosaltres són importantíssimes la vitalitat i la fortalesa d’aquest instrument de participació infantil i juvenil, que ens permet tenir de primera mà la visió de la infància sobre la ciutat i sobre tot allò que s’hi fa”.

Aquest balanç positiu del Consell dels Infants i de la resta de polítiques que està desplegant l’Ajuntament en l’àmbit de la infància fan també que l’alcaldessa es mostri optimista davant la sol·licitud al Comitè Espanyol de la UNICEF del reconeixement de Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància.

Durant aquest curs, els membres del Consell Consultiu dels Infants i Adolescents de Rubí, provinents de 18 escoles i instituts públics i privats de la ciutat, han debatut a les seves sessions ordinàries sobre una gran diversitat de temes relacionats amb la millora de Rubí. A més, han tingut una participació activa a la vida social de la ciutat, convertint-se en protagonistes d’activitats com el Dia Internacional dels Drets dels Infants, l’encesa dels llums de Nadal o la inauguració del parc de La Serreta.

Imatges relacionades

La sessió s'ha fet a la Biblioteca Municipal (foto: Localpres)
La sessió s'ha fet a la Biblioteca Municipal (foto: Localpres)