Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell dels Adolescents de Rubí celebra una sessió extraordinària en línia sobre el coronavirus L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, han parlat amb els consellers i conselleres sobre la situació actual https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell dels Adolescents de Rubí celebra una sessió extraordinària en línia sobre el coronavirus

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, han parlat amb els consellers i conselleres sobre la situació actual

El Consell dels Adolescents, juntament amb el Consell dels Infants, durant l’acte de constitució celebrat al novembre (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El Consell dels Adolescents, juntament amb el Consell dels Infants, durant l’acte de constitució celebrat al novembre (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, han convocat aquesta setmana una sessió extraordinària en línia del Consell dels Adolescents. La majoria dels 28 consells i conselleres actuals han assistit a la trobada virtual, en la qual s’ha abordat de manera monogràfica la situació generada per la pandèmia del coronavirus.

La reunió s’ha iniciat amb la lectura del manifest elaborat pels integrants del Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) en relació a la Covid-19, a càrrec d’Itzíar González, una de les dues representants de Rubí en aquest òrgan. El text recull la preocupació d’infants i joves pels efectes que està tenint l’actual crisi sobre la seva activitat acadèmica, la demanda de més informació adaptada a la seva edat i un crit d’alarma davant la situació que poden estar vivint alguns col·lectius durant el confinament, com ara els infants que pateixen maltractaments. Alhora, el manifest evidencia que aquests dies a casa també han aportat coses positives als més joves, com ara la descoberta de noves aficions, el temps compartit amb la família o els efectes beneficiosos que ha tingut la manca d’activitat sobre el medi ambient.

Prenent com a punt de partida aquest text, els representants municipals han conversat amb els consellers i consellers adolescents de totes aquelles qüestions que els preocupen en aquests moments.  Un dels aspectes que ha centrat la reunió ha estat la possibilitat de sortir al carrer dels menors de 14 anys i la pròxima desescalada del confinament. Alguns integrants del Consell han posat de relleu que justament els adolescents són un col·lectiu que passa molt de temps al carrer i que ara els està resultant especialment difícil quedar-se tants dies a casa. Per aquest motiu, els hagués agradat  tenir permís per sortir a passejar com els infants.

Una altra preocupació que han exposat els joves ha estat la dificultat de seguir el curs acadèmic des de casa, ja sigui per la càrrega de treball o pels problemes de connectivitat. En aquest sentit, han apuntat els inconvenients que pateix l’alumnat que no disposa de tots els recursos tècnics o que ha de compartir ordinador amb altres germans. Els joves també s’han referit a la incertesa que els provoca la represa de les classes presencials i com s’adaptarà la programació del curs per encabir tot allò que no han pogut aprendre durant aquest temps.

Davant de totes aquestes inquietuds, els regidor Víctor García Correas s’ha posat a disposició dels alumnes per intentar millorar les condicions en què treballen i els ha traslladat un missatge de tranquil·litat, tot aclarint que aquests dies la prioritat és incidir sobre les competències bàsiques i no pas avançar en els continguts del seu currículum, i que es tindrà en compte l’esforç extraordinari que els requereix l’ensenyament a distància.

Durant la trobada, també s’ha parlat de la situació dels joves que finalitzen l’ESO i que han d’afrontar l’inici d’estudis postobligatoris. Des de l’Ajuntament, se’ls ha recordat que poden rebre orientació a través de les portes obertes virtuals que organitzen la majoria d’instituts, així com de l’Espai Jove Torre Bassas, on també els poden assessorar i acompanyar en la sol·licitud de les beques que atorga el Ministeri d’Educació.

En darrer terme, els consellers i conselleres han aprofitat la sessió extraordinària per preguntar sobre la Festa Major. L’alcaldessa els ha explicat que la celebració s’ha ajornat amb l’esperança de celebrar alguns dels seus actes més endavant però que tot dependrà de com evolucioni la situació.

Ana María Martínez Martínez ha tancat la sessió felicitant els joves: “Sou valents i responsables, han estat dies difícils, estic molt orgullosa dels veïns i veïnes de la ciutat”. I ha afegit sobre l’activitat acadèmica: “Estic contenta, gràcies a la professionalitat dels professors i a la vostra responsabilitat podrem recuperar la normalitat”.