Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell de la Gent Gran visita l’exposició “Festa Major viva 1979-2015” Els membres d’aquest òrgan consultiu han pogut fer un repàs per la història de la Festa Major de Rubí a través de les fotografies del Grup Fotogràfic El Gra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell de la Gent Gran visita l’exposició “Festa Major viva 1979-2015”

Els membres d’aquest òrgan consultiu han pogut fer un repàs per la història de la Festa Major de Rubí a través de les fotografies del Grup Fotogràfic El Gra

Els consellers, al costat d’algunes de les peces de la mostra (foto: Localpres).
Els consellers, al costat d’algunes de les peces de la mostra (foto: Localpres)

Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran han visitat aquest dimarts al Celler l’exposició antològica Festa Major viva 1979-2015, una de les tres mostres commemoratives del 50è aniversari del Grup Fotogràfic El Gra. Durant el seu recorregut per la Sala de Tines, els consellers han pogut recordar totes les festes majors de la democràcia a través de la selecció d’imatges realitzada per l’entitat fotogràfica, així com dels elements d’ambientació aportats per més d’una cinquantena d’entitats i artistes de la ciutat.

Festa Major viva 1979-2015 té com a eix central tot un seguit de plafons on s’exposen instantànies representatives de cada festivitat de Sant Pere. Aquest recull d’imatges es completa amb gran quantitat d’objectes tradicionals de la celebració, entre els quals figuren des dels Gegants de Rubí als vestits de les cases regionals, passant pels equipaments dels clubs esportius locals o una extensa col·lecció de capgrossos, que tanquen el recorregut de forma simbòlica. Tot plegat converteix la Sala de Tines en un gran carrer on queda palès el caràcter popular de la Festa Major de Rubí i el pes que hi té el teixit associatiu.

L’exposició és simultània a altres dues mostres commemoratives que es poden visitar a l’Espai Expositiu Aula Cultural: Col·lectiva El Gra, que ret homenatge als fotògrafs que han passat per l’entitat durant tot aquest temps; i Trofeu El Gra, que recull les imatges guanyadores de les 14 diferents edicions d’aquest certamen estatal, organitzat pel Gra entre el 1967 i el 1985. Totes elles es podran veure fins al 31 de juliol.

La veu de la gent gran
El Consell Consultiu de la Gent Gran és un dels espais impulsats per l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu d’articular la participació de la ciutadania i les entitats en la formulació i millora de diverses polítiques locals. Aquest òrgan està integrat per una quinzena de persones, entre representats d’entitats i membres a títol personal. Entre els col·lectius que en formen part hi ha des d’entitats culturals a associacions de veïns o agrupacions de persones grans.

Les reunions del consell tenen una periodicitat mensual i aborden temes proposats pels propis membres o pels serveis tècnics de l’Ajuntament, sempre amb la gent gran com a protagonista. 

Imatges relacionades

Els consellers, durant la visita (foto: Localpres)
Els consellers, durant la visita (foto: Localpres)