Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell de la Gent Gran tanca l’any trobant-se amb els membres del Programa d’Intercanvi Generacional Infants de l’Escola Balmes han obsequiat els avis i àvies amb una cantada de nadales https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-consell-de-la-gent-gran-tanca-l2019any-trobant-se-amb-els-membres-del-programa-d2019intercanvi-generacional/@@images/image/preview

El Consell de la Gent Gran tanca l’any trobant-se amb els membres del Programa d’Intercanvi Generacional

Infants de l’Escola Balmes han obsequiat els avis i àvies amb una cantada de nadales

Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran amb els participants al Programa d'Intercanvi Generacional.
Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran amb els participants al Programa d'Intercanvi Generacional

El Consell Consultiu de la Gent Gran ha celebrat aquest dijous la seva darrera reunió de l’any. La trobada, que ha servit per acomiadar el 2014, ha comptat excepcionalment amb la participació dels membres del Programa d’Intercanvi Generacional, impulsat per l’Ajuntament amb l’objectiu de promoure la relació entre infants, joves i gent gran.

A banda dels avis i àvies que formen part d’aquesta iniciativa, també han assistit a la reunió un grup d’infants de l’Escola Balmes, que han obsequiat els assistents amb una cantada de nadales.

Intercanvi entre generacions
El Programa d’Intercanvi Generacional vol facilitar la confluència de la memòria històrica de la gent gran i les expectatives de futur dels més joves, reduir el nivell de fragmentació social per edats, i potenciar a participació, la relació i la formació permanent de la gent gran, els infants i els joves en el medi social i cultural de la ciutat.

En el marc d’aquest programa, es realitzen diferents tipus d’activitats. D’una banda, la gent gran acudeix a les escoles per explicar històries i ensenyar coneixements populars i jocs tradicionals, entre d’altres. Pel que fa als joves, s’encarreguen d’orientar les persones grans en àmbits com Internet, la fotografia digital o la telefonia mòbil. A més, infants, joves i gent gran comparteixen activitats diverses, com per exemple tertúlies, jocs de taula o passejades.

El programa s’adreça a qualsevol persona, sense límit d’edat. Per participar-hi, cal trucar a l’Àrea de Serveis a les Persones, al telèfon 93 588 70 77.