Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell de la Formació Professional reclama un centre Integrat d’FP a Rubí La sessió plenària anual del consell, que ha tingut lloc aquest dimecres, ha fet balanç de la feina feta durant el 2022 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Consell de la Formació Professional reclama un centre Integrat d’FP a Rubí

La sessió plenària anual del consell, que ha tingut lloc aquest dimecres, ha fet balanç de la feina feta durant el 2022

Un moment de la sessió a Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Un moment de la sessió a Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El ple del Consell de la Formació Professional de Rubí ha renovat el compromís de la ciutat amb la Formació Professional. La sessió plenària que ha tingut lloc aquest dimecres a l’auditori de Rubí Forma ha fet balanç de la feina feta aquest últim any. El plenari és l'òrgan de màxim govern i representació del Consell i, en aquesta ocasió, ha estat presidit pel regidor d’Ocupabilitat i Educació, Víctor García Correas. “Rubí és una de les ciutats amb més indústria de tota Espanya. És el node perfecte per convertir-se en un punt de trobada de la FP de la comarca i de més enllà. Reivindiquem amb la mà estesa el centre d’FP integrada per oferir el nombre de places que necessita la ciutadania i amb el perfil que demanda la indústria”, ha argumentat l’edil.

En el moment de fer balanç de la tasca fet des del Consell, el Ple ha destacat que Rubí és el primer ajuntament català que contracta a través de la modalitat dual de la FP:  durant el 2022, per segon any, el consistori ha contractat 10 persones que estan realitzant cicles formatius en modalitat dual dels instituts L'Estatut i La Serreta i que s’han incorporat, com a part de la seva formació, als serveis municipals d'informàtica, escoles bressol, serveis socials i joventut. Igualment, també s’ha contractat 10 joves en Formació Professional Ocupacional Dual de la formació de certificat de professionalitat, especialitat d'energies renovables. La VI Jornada de la FP, amb més de mil visitants, i la segona edició del projecte Eina, que permet fer un tastet d'oficis a l'alumnat de l'ESO, han estat algunes de les iniciatives millor valorades de l’any.

En clau de futur, el ple ha avançat la propera Jornada de la FP, que tindrà lloc els dies 1 i 2 de març a l’entorn del Celler i i la propera presentació d’una eina digital i un protocol que permetrà el treball en xarxa de tots i totes els professionals de la orientació.

La sessió ha conclòs amb la xerrada Els Certificats de Professionalitat i el projecte d'FPO Dual a càrrec de Marta Masagué i Arboler, responsable de Serveis d’Atenció i Suport als joves de l'Àrea d'Ocupació Juvenil del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.

Novetats en l'oferta formativa d'FP

Aquest curs, l’Institut JV Foix afegeix dos cicles del sector industrial a la seva oferta formativa: el Cicle Formatiu Grau Mitjà d'Instal·lacions elèctriques i automàtiques i el Cicle Formatiu Grau Mitjà de Manteniment electromecànic. L’Institut L’Estatut suma el Cicle Formatiu Grau Mitjà de Gestió administrativa i el Curs d'especialització en intel·ligència artificial i Big Data. La ciutat també suma un nou PFI, d’auxiliar de muntatge i manteniment d'equips informàtics, que s’imparteix des del curs 2022-23 a Rubí Forma.

Objectius de Desenvolupament sostenible