Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Consultiu de la Gent Gran fa balanç del darrer curs en un plenari presidit per l’alcaldessa Entre les activitats realitzades durant l’últim any, els consellers i conselleres han destacat el bon funcionament del Programa d’intercanvi intergeneracional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell Consultiu de la Gent Gran fa balanç del darrer curs en un plenari presidit per l’alcaldessa

Entre les activitats realitzades durant l’últim any, els consellers i conselleres han destacat el bon funcionament del Programa d’intercanvi intergeneracional

Un moment de la sessió plenària celebrada aquest dimecres (foto: Cesar Font).
Un moment de la sessió plenària celebrada aquest dimecres (foto: Cesar Font)

El Consell Consultiu de la Gent de Rubí ha valorat la feina feta durant l’últim any en el marc d’un plenari presidit per l’alcaldessa, Ana María Martínez, que també ha comptat amb la participació de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. La sessió s’ha celebrat aquest dimecres al matí dins els actes de la Setmana de la Gent Gran.

Durant la trobada s’ha fet repàs de tots aquells temes i activitats en què s’han implicat els consellers i conselleres durant els darrers mesos, com ara el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible o la programació de la tercera edició de la Setmana de la Gent Gran.

Un cop més, una de les qüestions més ben valorades pels membres d’aquest òrgan han estat les diferents accions desenvolupades en el marc del Programa d’intercanvi intergeneracional. Dins d’aquestes destaquen les dues sessions compartides amb el Consell dels Infants i Adolescents al mes de maig, amb l’objectiu de preparar la 20a Fira del Joc i de l’Esport al Carrer i la 3a Setmana de la Gent Gran. Fruit d’aquest treball conjunt, els dos òrgans van decidir col·laborar en l’organització d’una gimcana i un photocall a la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer sota el lema #ElJocNoTeEdat, així com incloure un taller sobre ús de mòbils i tauletes impartit pels infants dins la Setmana de la Gent Gran.

Al plenari d’aquest dimecres, els consellers i conselleres també han fet un bon balanç del projecte Memòria Viva, que posa en contacte la gent gran amb l’alumnat dels instituts per tractar temes relacionats amb la història local. El curs passat, les persones participants van treballar en quatre grups: Records d’una migració, El franquisme, El Rubí del passat i Dones i indústria tèxtil a Rubí.

L’alcaldessa ha destacat les virtuts del Programa d’intercanvi intergeneracional, que “ens permet d’una manera molt essencial treballar el concepte de l’envelliment actiu, al voltant del qual giren totes les activitats que s’organitzen durant la Setmana de la Gent Gran i la resta de l’any”.

La sessió d’aquest dimecres també ha servit per valorar la trobada mantinguda al gener amb la Síndica de Greuges de Rubí i el grau de compliment de les propostes de millora en infraestructures que van adreçar els membres del Consell a l’Ajuntament. Segons s’ha donat a conèixer, de les 14 actuacions reclamades s’han resolt dues i vuit més s’executaran properament. A més, els consellers i conselleres han aprofitat la sessió per traslladar a l’alcaldessa alguns temes que els preocupen, com l’absència d’un hospital a Rubí o la manca de regulació de la circulació de bicicletes i patinets per l’illa de vianants.

Propostes per al nou curs
Per al proper curs, el Consell Consultiu de la Gent Gran s’ha marcat com a temes prioritaris la reclamació d’unes pensions dignes, la renovació dels seus càrrecs i la valoració d’una metodologia que permeti incorporar gent nova en aquest òrgan, entre d'altres.