Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Consultiu de la Gent Gran coneix la tasca de l’entitat AVAN Coincidint amb la sessió d’aquest mes, els membres del consell han mantingut una primera trobada amb la nova regidora de Serveis Socials, Marta Garcia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Consell Consultiu de la Gent Gran coneix la tasca de l’entitat AVAN

Coincidint amb la sessió d’aquest mes, els membres del consell han mantingut una primera trobada amb la nova regidora de Serveis Socials, Marta Garcia

Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran amb els regidors de Serveis Socials i d'Esports (foto: Localpres).
Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran amb els regidors de Serveis Socials i d'Esports (foto: Localpres)

El Consell Consultiu de la Gent Gran ha celebrat aquest divendres 19 de juny la sessió corresponent a aquest mes. La reunió ha comptat amb la participació d’un membre de l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), qui ha explicat als assistents la tasca que realitza aquesta entitat.

AVAN disposa de seus a diverses poblacions de la comarca, entre aquestes Rubí (c. Lluís Ribas, 27-29, esc. A, 1r 5a). L’entitat vetlla per millorar la qualitat de les persones amb malalties neurològiques, així com dels seus familiars i entorn, oferint suport social, terapèutic i de lleure. Entre les seves activitats, figuren grups d’estimulació cognitiva, programes específics per a afeccions com el Parkinson o l’ictus, programes generals de rehabilitació i manteniment i serveis d’acolliment diürn. A més, l’entitat desenvolupa diversos programes de caire social que faciliten als malalts un context lúdic i relacional: Anem, Cuidem, Kedem i Casal Obert.

Coincidint amb la sessió, els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran han pogut conèixer la nova regidora de Serveis Socials, Marta Garcia, i el regidor d’Esports, Juan López. En aquest primer contacte amb els membres del nou equip de govern, els consellers han exposat els temes que treballen habitualment en el si d’aquest òrgan i aquells assumptes que més els preocupen. De la seva banda, els regidors els han traslladat la seva intenció de potenciar qüestions com ara l’esport entre la gent gran, així com la voluntat de crear mecanismes que permetin l’ampliació del consell.

Òrgan de participació
El Consell Consultiu de la Gent Gran és dels espais impulsats per l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu d’articular la participació de la ciutadania i les entitats en la formulació i millora de diverses polítiques locals. Aquest òrgan està integrat per una quinzena de persones, entre representats d’entitats i membres a títol personal. Entre els col·lectius que en formen part hi ha des d’entitats culturals a associacions de veïns o agrupacions de persones grans.

Les reunions del consell tenen una periodicitat mensual i aborden temes proposats pels propis membres o pels serveis tècnics de l’Ajuntament, sempre amb la gent gran com a protagonista.