Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Consultiu de la Gent Gran assenyala l’intercanvi generacional com la seva activitat més valuosa Durant la trobada s’ha repassat l’activitat del consell l'últim any, com la participació dels consellers i conselleres en l’elaboració del Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans 2019-2022 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell Consultiu de la Gent Gran assenyala l’intercanvi generacional com la seva activitat més valuosa

Durant la trobada s’ha repassat l’activitat del consell l'últim any, com la participació dels consellers i conselleres en l’elaboració del Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans 2019-2022

El ple d’aquest dimarts ha homenatjat Armand Estella per la seva dedicació al Consell (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El ple d’aquest dimarts ha homenatjat Armand Estella per la seva dedicació al Consell (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí s’ha reunit aquest dimarts en una sessió plenària presidida per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, per valorar la feina feta durant l’últim any i establir les línies de treball de cara al 2020. El ple que ha comptat amb la participació de la regidora del Servei de Gent Gran Activa, Mª Carmen Cebrián Ordóñez, també ha servit per homenatjar Armand Estella per la seva dedicació al capdavant del Consell Consultiu durant més de vuit anys de presidència.

Durant la trobada s’ha repassat l’activitat del consell des del mes d’octubre de 2018, com la participació dels consellers i conselleres en l’elaboració del Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans 2019-2022 i el programa Gaudeix de la vida en gran!. “Només tinc paraules d’agraïment per tota la feina feta durant aquest any. El Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí és un model que podríem explicar a altres ciutats i això en part és gràcies a la feina dels consellers i conselleres”, ha dit l’alcaldessa.

Les accions desenvolupades en el marc del Programa d’intercanvi intergeneracional han estat de nou les més valorades per les persones integrants del consell. Dins d’aquestes destaquen les sessions que s’han dedicat a treballar els drets humans amb alumnat de la ciutat, l’intercanvi de nadales amb els nens i nenes de l’escola Balmes i el projecte Memòria Viva, que posa en contacte la gent gran amb l’alumnat dels instituts per tractar temes relacionats amb la història local. Com a novetat, aquest any s’han incorporat dues temàtiques noves: Jocs del record, a través del qual els nois i nois aprenen com i amb què jugaven els consellers i conselleres i l’Espai de coneixement compartit que converteix els avis i àvies en fonts d’informació per a l’alumnat de batxillerat que està fent els seus treballs de cerca. A més, es mantenen les sessions del curs passat sobre els Records d’una migració, El franquisme, El Rubí del passat i Dones i indústria tèxtil a Rubí.

El ple també ha definit els temes que preocupen als membres del consell. Les actituds incíviques de la ciutadania, l’excés de velocitat de circulació de patinets, bicicletes i cotxes i el sistema de recollida de fulles i branques són les qüestions que els i les conselleres creuen que cal millorar de la ciutat.

Durant aquest curs, el Consell Consultiu de la Gent Gran s’implicarà en un projecte sobre bona convivència amb el Consell de la Infància i l’adolescència, participarà en la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, impulsarà un espai per a les persones grans a Ràdio Rubí i es proposa crear una xarxa de bars i restaurants amigables amb les persones grans.