Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El confinament nocturn entra en vigor L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, fa una crida a la corresponsabilitat de la ciutadania per superar unes "setmanes molt díficils" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El confinament nocturn entra en vigor

L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, fa una crida a la corresponsabilitat de la ciutadania per superar unes "setmanes molt díficils"

El confinament és efectiu entre les 22 i les 6 h (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El confinament és efectiu entre les 22 i les 6 h (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El govern de l'Estat ha activat aquest diumenge l'estat d'alarma per poder donar cobertura a noves mesures especials de contenció de la Covid-19. Tot i que la seva vigència inicial és de 15 dies, la intenció de l'executiu central és que, passat aquest període, el Congrés dels Diputats el prorrogui per sis mesos, fins al 9 de maig.

En el marc d'aquest estat d'alarma, el govern de la Generalitat ha aprovat la restricció de la mobilitat nocturna a tot el territori català entre les 22 i les 6 h. Des d'aquest diumenge, queden prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques dins d'aquest horari, a excepció dels següents casos:

 • Assistència sanitària d’urgència.
 • Adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència (a la farmàcia més propera al domicili).
 • Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
 • Desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
 • Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional).
 • Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
 • Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
 • Cura d’animals de companyia el temps imprescindible (de les 4 a les 6 h), amb desplaçament individual proper al domicili.
 • Altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.

Dins d'aquesta mesura, també s'estableixen els següents horaris màxims d'obertura al públic:

 • Serveis, comerç minorista i de restauració (recollida per emportar) a les 21 h.
 • Activitats culturals, espectacles públics i servei de restauració a domicili a les 22 h.

Es recomana a la ciutadania que hagi d'incomplir l'horari de confinament per causes permeses que porti el certificat de declaració autoresponsable o qualsevol altre document acreditatiu que justifiqui el desplaçament per presentar-lo als controls policials.

L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha destacat que es tracta de "mesures imprescindibles i que tots i totes hem de ser corresponsables de la situació. Seran unes setmanes molt difícils però estic convençuda que tots els veïns i veïnes de la ciutat estarem a l'alçada de les circumstàncies".

El confinament nocturn se suma a les restriccions que ja van entrar en vigor el passat 16 d'octubre amb una vigència inicial de 15 dies. Totes aquestes mesures tenen com a objectiu incidir en la reducció de l'activitat social i la mobilitat de la ciutadania en un moment en què els casos de Covid-19 augmenten exponencialment tant a Catalunya com a la resta de l'Estat. Totes les restriccions es poden consultar aquí.