Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Col·legi Balmes comptarà amb un nou edifici de secundària el proper curs 2017-2018 L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha participat aquest divendres a l’acte de col·locació de la primera pedra d’aquesta construcció, situada al carrer de la Plana de Can Bertran https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Col·legi Balmes comptarà amb un nou edifici de secundària el proper curs 2017-2018

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha participat aquest divendres a l’acte de col·locació de la primera pedra d’aquesta construcció, situada al carrer de la Plana de Can Bertran

Moment de col·locació de la primera pedra al soterrani del nou edifici (foto: Localpres).
Moment de col·locació de la primera pedra al soterrani del nou edifici (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor d’Educació, Sergi Garcia, han assistit aquest divendres a l’acte de col·locació de la primera pedra del nou edifici de secundària del Col·legi Balmes. L’equipament ja s’ha començat a construir al número 38 del carrer de la Plana de Can Bertran, molt a prop de l’actual escola d’infantil i primària, i es preveu que estigui operatiu coincidint amb l’inici del curs 2017-2018.

Amb l’execució d’aquest projecte, tots els ensenyaments que imparteix el Col·legi Balmes quedaran ubicats en una zona pròxima ─l’actual edifici de secundària es troba al costat de la plaça de la Sardana mentre que el centre d’infantil i primària està situat al carrer Xile─. El trasllat també permetrà que l’equip docent i l’alumnat d’ESO gaudeixin d’unes millors instal·lacions, més modernes i amb tots els equipaments necessaris per fer front a les innovacions pedagògiques.

A l’acte d’aquest divendres, l’alcaldessa ha recordat amb afecte els seus anys com a alumna del centre i s’ha mostrat il·lusionada amb la continuïtat d’aquest projecte educatiu: “Aquesta escola forma part del passat de Rubí però, evidentment, amb aquest nou projecte consolida un futur que necessitem com a ciutat. Felicitem a tots els que han fet possible aquest nou edifici que avui de manera simbòlica iniciem però que en molt pocs mesos serà una realitat”. Martínez ha conclòs la seva intervenció encoratjant la comunitat educativa del Col·legi Balmes “a continuar aquest camí d’educació en valors”.

Precisament als valors s’ha referit també Miguel Carlos Camí, representant de la titularitat del centre, qui ha establert un paral·lelisme entre els fonaments del nou edifici i la tasca educativa: “Gràcies a uns bons fonaments, podem aixecar l’edifici [...]. A l’escola fem precisament això però amb els nostres alumnes. Donem als nens i nenes valors que seran la base perquè siguin millors persones, també els coneixements necessaris per assolir els objectius que ells es proposin i l’educació emocional que els farà més forts quan es trobin un obstacle”.

De la seva banda, Miquel García, director general de Centres Concertats i Centres Privats del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ha volgut felicitar la comunitat educativa del Col·legi Balmes i el conjunt de la ciutat: “Tenir una escola nova és tenir un futur dissenyat”.

Coincidint amb la col·locació simbòlica de la primera pedra del nou equipament, alumnes de l’escola hi han introduït una càpsula del temps amb diversos objectes representatius, entre els quals figuren llibres de text, fotografies, dibuixos i un treball explicatiu sobre l’activitat de la Balmes, entre d’altres.

Més de 50 anys d’història
El Col·legi Balmes és un centre educatiu privat concertat d’una línia que ofereix les tres etapes de l’educació obligatòria: educació infantil, primària i secundària. Va néixer l’any 1964 per iniciativa de Ramón Gonzalo, aleshores sota el nom d’Acadèmia Balmes. El 2010, l’escola va canviar de titularitat i va iniciar un procés de modernització de les seves instal·lacions, així com una renovació del seu projecte educatiu.

El curs 2014-2015, el centre va commemorar el seu 50è aniversari.

Imatges relacionades

Abans de col·locar la primera pedra, les autoritats i els representants del Col·legi Balmes s'han adreçat a tota la comunitat educativa (foto: Localpres)
Abans de col·locar la primera pedra, les autoritats i els representants del Col·legi Balmes s'han adreçat a tota la comunitat educativa (foto: Localpres)