Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El col·lectiu de cuiners "Cuina Vallès" presenta una nova cervesa artesana elaborada a la ciutat La beguda ja es pot consumir als diferents restaurants que formen part d’aquest grup, entre ells l’establiment Plats de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El col·lectiu de cuiners "Cuina Vallès" presenta una nova cervesa artesana elaborada a la ciutat

La beguda ja es pot consumir als diferents restaurants que formen part d’aquest grup, entre ells l’establiment Plats de Rubí

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha assistit a la presentació de la nova cervesa del col·lectiu "Cuina Vallès" (foto: Localpres).
L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha assistit a la presentació de la nova cervesa del col·lectiu "Cuina Vallès" (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, i el president del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Víctor Puig, han assistit aquest dimarts a la presentació de la nova cervesa artesana que el col·lectiu de cuiners Cuina Vallès ha creat en col·laboració amb l’empresa rubinenca Cervesa Barra. Es tracta de Golden Ale Cuina Vallès, una beguda que s’elabora de forma artesanal a la cerveseria que la firma té al PAE Molí de la Bastida i que ja es pot degustar als diferents restaurants de la comarca que integren Cuina Vallès, entre ells l’establiment Plats de la nostra ciutat.

Ana María Martínez ha destacat “l’aposta ferma i convençuda que han dut a terme Cuina Vallès i l’empresa Cervesa Barra a l’hora de crear aquesta varietat, un producte artesanal i de proximitat”. L’alcaldessa ha explicat que la voluntat del consistori és “destacar-nos com a ciutat” i que “un acte com el d’avui posa de manifest que tenim molt potencial, en aquest cas en productes de proximitat i artesans”. La primera edil ha afegit que “tant Rubí com la comarca volen que aquest potencial sigui rellevant i que posi Rubí al mapa, ja no només del Vallès, sinó de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i, si pot ser, encara més enllà. Treballem amb aquesta ambició, i hem trobat gent disposada, convençuda i amb ganes de fer possible que el nom de Rubí traspassi les fronteres”.

Per la seva banda, el president del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Víctor Puig, ha coincidit amb l’alcaldessa a l’hora de destacar que cal que Rubí es distingeixi com a ciutat: “Els municipis, com Rubí, s’han de reinventar [...]. I en aquest moment en què la gent valora molt els productes de proximitat i artesans, que en una ciutat com Rubí hi hagi una cervesa produïda aquí és una bona cosa per la comarca”.

Una cervesa artesana i de proximitat
Golden Ale Cuina Vallès és una cervesa pensada per ser consumida durant els àpats: “És una cervesa molt ideal per menjar [...]. No només som país de vi, sinó que també som país de cervesa, sobretot ara amb l’artesana”, ha explicat Judit Cartex, elaboradora de la cervesa. “Teníem ganes de fer una cervesa per qui no està acostumat a la cervesa artesana i tingués ganes d’entrar en aquest món [...]. És un producte que, a nivell creatiu, té molt a veure amb les cuines, per això ens va encantar la proposta de Cuina Vallès”.

Amb la creació d’aquesta nova cervesa, el col·lectiu de cuiners del Vallès Occidental segueix apostant pels productes de proximitat, elaborats a la comarca i seguint un procés de producció artesanal. Amb la comercialització d’aquesta varietat de cervesa, Cuina Vallès disposa d’un producte comú que es pot trobar als 13 restaurants del grup, repartits pels municipis de Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Terrassa i Viladecavalls. 

Imatges relacionades

Martínez, seguint les explicacions sobre l'elaboració d'aquesta cervesa artesana (foto: Localpres)
Martínez, seguint les explicacions sobre l'elaboració d'aquesta cervesa artesana (foto: Localpres)
Autoritats, restauradors i elaboradors de la cervesa han brindat amb la nova "Golden Ale Cuina Vallès" (foto: Localpres)
Autoritats, restauradors i elaboradors de la cervesa han brindat amb la nova "Golden Ale Cuina Vallès" (foto: Localpres)