Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El col·lectiu artístic Penique productions omplirà El Celler amb una esfera gegant La original instalación se podrá visitar de forma gratuita a partir de este viernes y hasta el próximo 21 de diciembre https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-col-lectiu-artistic-penique-productions-omplira-el-celler-amb-una-esfera-gegant/@@images/image/preview

El col·lectiu artístic Penique productions omplirà El Celler amb una esfera gegant

La original instalación se podrá visitar de forma gratuita a partir de este viernes y hasta el próximo 21 de diciembre

Penique productions són coneguts pels seus inflables (foto: Penique Productions).
Penique productions són coneguts pels seus inflables (foto: Penique Productions)

El col·lectiu Penique productions oferirà a partir d’aquest divendres 28 de novembre una de les propostes més originals de la present temporada d’El Celler. El grup d’artistes omplirà el passadís de la Sala de Tines d’aquest edifici modernista amb una esfera inflable de grans dimensions que circularà lliurement empesa pels espectadors.

La instal·lació que proposa Penique productions té un caràcter absolutament dinàmic. En ella, l’arquitectura efímera es relaciona amb un entorn que sembla reclamar la seva presència. L’espai es modifica contínuament a través del moviment de la gran esfera, que conté altres de més petites, i de la il·luminació fluorescent situada en diferents punts del recinte, que fa brillar els inflables. Es tracta, en definitiva, d’una obra etèria que situa el públic com a actor indispensable del fet artístic.

El col·lectiu Penique productions va néixer a Barcelona el 2007, de la mà d’artistes de diferents disciplines que es van unir per realitzar instal·lacions efímeres. Tots els seus projectes s’inicien amb la selecció d’una ubicació a partir de la qual construeixen una peça única i feta a mida; un inflable que s’expandeix i envaeix l’espai per complet. D’aquesta manera, el lloc es transforma i es confon amb el contingut, desdibuixant la idea de l’objecte artístic. Penique productions proposa a l’espectador una experiència lúdica i accessible per a tothom, mancada d’un discurs tancat.

Al llarg de la seva trajectòria, el jove grup artístic ha realitzat instal·lacions tant a Catalunya com a Mèxic, el Regne Unit, Itàlia, França, Brasil, Holanda i el Líban, esdevenint un referent en l’àmbit de l’arquitectura efímera. A Rubí, la seva obra es podrà admirar, de forma gratuïta, a partir d’aquest divendres i fins al 21 de desembre els divendres de 18 h a 21 h, els dissabtes de 12 h a 14 h i de 18 h a 21 h, i els diumenges d’11 h a 14 h.

Amb aquesta nova exposició, El Celler es confirma com un equipament cultural de referència capaç de combinar la tradició i les expressions artístiques contemporànies.