Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Club Natació Rubí realitzarà obres de millora a la piscina descoberta de Can Rosés durant el mes d’agost L’entitat adaptarà la piscina de competició i el solàrium perquè els banyistes puguin seguir gaudint de les instal·lacions mentre s’executen els treballs https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-club-natacio-rubi-realitzara-obres-de-millora-a-la-piscina-descoberta-de-can-roses-durant-el-mes-d2019agost/@@images/image/preview

El Club Natació Rubí realitzarà obres de millora a la piscina descoberta de Can Rosés durant el mes d’agost

L’entitat adaptarà la piscina de competició i el solàrium perquè els banyistes puguin seguir gaudint de les instal·lacions mentre s’executen els treballs

Aspecte que tindrà la piscina després de les obres.
Aspecte que tindrà la piscina després de les obres

El Club Natació Rubí (CNR) realitzarà obres de millora a la piscina descoberta de Can Rosés entre l’1 d’agost i el 6 de setembre. Els treballs permetran acabar de forma definitiva amb tot un seguit d’anomalies que venia patint la instal·lació, així com realitzar-hi diverses reformes que repercutiran en un millor servei cap als usuaris.

En aquests moments, la piscina d’estiu de Can Rosés pateix pèrdues d’aigua importants a les canonades d’impulsió. D’altra banda, el fet que estigui envoltada de capes d’aigües freàtiques ha provocat moviments al vas que han acabat generant una esquerda longitudinal al seu interior.

Durant l’agost, el Club Natació Rubí repararà totes aquestes anomalies i, per evitar que es reprodueixin, impermeabilitzarà el vas i hi instal·larà un nou revestiment de gresite antilliscant. A més, l’entitat aprofitarà les obres per introduir diverses millores a la instal·lació: es reformaran els accessos a les escales de la piscina, es canviaran les bombes de filtració d’aigua per unes de més eficients i es modificarà l’alçada dels jets d’impulsió per millorar-ne la filtració i evitar corrents d’aigua molestos per als nedadors.

El regidor d’Esports, Juan López, ha assegurat que aquesta actuació no es podia endarrerir més: “S’ha detectat que la piscina perd uns 4.000 litres diaris d’aigua calenta tractada. No podíem esperar més a realitzar aquestes obres”. Pel que fa al moment escollit per dur a terme els treballs, López ha explicat que “els mesos de juny i juliol l’afluència de gent és massiva i, en canvi, a l’agost és força més reduïda. Per això s’ha pres la decisió d’executar les obres en aquest moment”.

Amb l’objectiu de minimitzar les molèsties que puguin ocasionar aquestes obres i garantir el servei de piscina d’estiu durant el mes d’agost, el Club Natació Rubí ha previst tot un seguit de mesures. Així, l’entitat adaptarà les dues piscines cobertes ─la de competició i la petita─ com a instal·lacions d’estiu i, en el cas de la gran, hi habilitarà tant zones de bany lliure com carrils per als usuaris que hi vulguin nedar. A més, el solàrium de la piscina s’equiparà amb gandules i s’hi habilitaran zones d’ombra, s’ampliarà el nombre de dutxes i es crearà una zona de pícnic amb taules, cadires i màquines de vènding.

El CNR, amb uns 6.200 socis, ha optat per executar aquestes obres a l’agost per perjudicar el mínim possible els usuaris habituals de la instal·lació. I és que, durant la temporada normal (setembre-juliol), les piscines de Can Rosés acullen un gran volum d’activitats programades: cursets de natació per a infants a partir de 2 anys i per a adults, cursets per a escoles i altres centres, i entrenaments i competicions dels equips de natació, waterpolo, triatló i natació sincronitzada, a banda de la natació lliure que hi practiquen els socis. Això fa que la piscina afectada per les obres rebi durant la temporada una mitjana de 200 visitants diaris, mentre que a l’agost aquesta xifra baixa fins als 60 per dia. De fet, durant la darrera setmana d’agost ja s’aprofitava tradicionalment per tancar la instal·lació per realitzar-hi tasques de neteja i els habituals controls sanitaris. En aquest sentit, el gerent del Club Natació Rubí, Francisco Mateo, ha assegurat que “l’agost és l’únic mes en el qual podem afectar a un nombre més reduït d’usuaris”.

Les obres de millora tindran un cost de 123.050 €, que assumirà el CNR.