Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cinema català torna al Teatre Municipal La Sala de la mà del Cicle Gaudí L’Acadèmia del Cinema Català referma la seva aposta per Rubí després de l’èxit de les sessions programades el 2016 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El cinema català torna al Teatre Municipal La Sala de la mà del Cicle Gaudí

L’Acadèmia del Cinema Català referma la seva aposta per Rubí després de l’èxit de les sessions programades el 2016

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, acompanyat de Raquel Aranda, responsable del cicle, i d’Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català (foto: Localpres).
El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, acompanyat de Raquel Aranda, responsable del cicle, i d’Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català (foto: Localpres)

El Cicle Gaudí tornarà el proper 19 de gener al Teatre Municipal La Sala amb la pel·lícula La millor opció, del director Óscar Pérez. La iniciativa impulsada per l’Acadèmia del Cinema Català, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’SGAE, inclourà també els títols No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas (16 de febrer) i El elegido (16 de març), a banda d’altres set produccions catalanes que s’aniran confirmant en els propers mesos.

La primera edició del Cicle Gaudí va arrencar el passat mes de setembre de forma simultània en una dotzena de municipis de la província de Barcelona. L’Acadèmia del Cinema Català va triar el Teatre Municipal La Sala de Rubí com a seu de referència al Vallès Occidental, cosa que ha permès gaudir a la ciutat de cinc pel·lícules catalanes d’estrena recent amb una periodicitat mensual.

En els seus primers mesos de funcionament, el cicle ha comptat amb un total de 508 espectadors a Rubí. Pel·lícules com El rei borni, Ebre, el bressol de la batalla o 100 metros han estat d’especial èxit, voltant els 125 espectadors cadascuna. Per a Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, es tracta de bones xifres que avalen l’aposta per aquest circuit estable de cinema: “A Rubí ha funcionat molt bé, igual que a tot arreu. Hem aconseguit que hi hagués per pel·lícula una mitjana de 1.000 persones [...]. Avui en dia és molt perquè hi ha molts actes i costa molt que la gent vagi als llocs. Vol dir que hem posat més de 6.000 persones a veure pel·lícules catalanes”.

També el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha expressat la seva satisfacció per la bona acollida del cicle a Rubí i l’ha destacat com una activitat cultural amb un alt valor afegit: “Agraïm molt la interacció que ha aportat el cicle, els professionals del cinema que han vingut... No era només la projecció, s’obria després un debat. Era una activitat cultural molt completa”. El responsable municipal també ha posat de relleu la confiança demostrada de l’Acadèmia del Cinema Català i en especial per la seva presidenta a l’hora de portar el cicle a Rubí, “una ciutat que d’alguna manera tenia trencada la relació amb el món del cinema. Gràcies al nostre cicle de cinema i al Cicle Gaudí, ara la gent té present que cada setmana pot venir al Teatre La Sala a veure una pel·lícula”.

Durant la presentació de la nova programació, Passola ha refermat aquesta bona sintonia amb Rubí tot augurant nous projectes: “Estem fent plans ja per fer-hi més coses a nivell cultural perquè jo crec que és una ciutat que està molt ben connectada i que ha fet un esforç per ser una ciutat culturalment important. I a això val la pena contribuir-hi des de l’Acadèmia”.

Produccions per a tots els gustos
El Cicle Gaudí es reprendrà el 19 de gener amb La millor opció, un drama dirigit per Óscar Pérez que explica la història real de Koto, un jove saharauí acollit a Catalunya que, arran de la urgència d’un transplantament de ronyó, haurà d’enfrontar-se als seus orígens. La cinta té com a gran singularitat que està interpretada pel veritable protagonista dels fets, Koto Maelainin.

La pel·lícula del 16 de febrer, No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas, és una comèdia de Maria Ripoll interpretada per Verónica Echegui, Álex García i David Verdaguer. La Sara és una noia que prepara la visita del seu xicot perquè tot surti perfecte però, pocs dies abans que arribi, tota la seva vida es transforma en un caos.

El elegido, la proposta del 16 de març, és un apassionant thriller d’Antonio Chavarrías inspirat en la història del jove comunista Ramon Mercader, captat pels serveis secrets soviètics per assassinar Trotsky.

Aquest 2017, el Cicle Gaudí mantindrà els dijous com a dia de projecció de totes les pel·lícules. Quant els municipis participants, l’Acadèmia del Cinema Català treballa per fer arribar el circuit a més d’una trentena de localitats d’arreu de Catalunya.