Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cicle Gaudí porta a Rubí dues pel·lícules sobre la Guerra Civil i la guardonada "Un monstre em ve a veure" Les cintes incloses en el marc d’aquesta iniciativa, impulsada per l’Acadèmia del Cinema Català, es projecten al Teatre Municipal La Sala https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Cicle Gaudí porta a Rubí dues pel·lícules sobre la Guerra Civil i la guardonada "Un monstre em ve a veure"

Les cintes incloses en el marc d’aquesta iniciativa, impulsada per l’Acadèmia del Cinema Català, es projecten al Teatre Municipal La Sala

La pel·lícula de Juan Antonio Bayona, guardonada amb 9 Premis Goya, es podrà veure al maig a La Sala.
La pel·lícula de Juan Antonio Bayona, guardonada amb 9 Premis Goya, es podrà veure al maig a La Sala

Ja es coneixen els títols de les pel·lícules que es projectaran els mesos d’abril, maig i juny en el marc del Cicle Gaudí a Rubí. Es tracta d’Espanya en dues trinxeres. La Guerra Civil en color, A monster calls (Un monstre em ve a veure) i Incerta glòria. Tots tres films es podran veure, com la resta de llargmetratges del cicle, al Teatre Municipal La Sala.

Espanya en dues trinxeres. La guerra civil en color, la pel·lícula del mes d’abril, és un documental dirigit per Francesc Escribano i Luis Carrizo que explica la Guerra Civil espanyola des de la distància històrica i amb una nova mirada, en aquest cas en color. I és que s’ha digitalitzat, restaurat i acolorit el material original filmat entre els anys 1936 i 1939 amb l’objectiu d’apropar aquests documents únics al gran públic i a les noves generacions.

Al maig, els rubinencs podran visionar A monster calls (Un monstre em ve a veure), de Juan Antonio Bayona. La cinta, que ha rebut 9 Premis Goya, inclòs el de millor direcció, narra la història d’un nen que intenta superar les seves pors i angoixes amb l’ajuda d’un monstre. Amb aquest nou treball, Bayona tanca la seva trilogia sobre les relacions entre mares i fills que va iniciar amb El orfanato i que va continuar amb Lo imposible.

El darrer títol del Cicle Gaudí que s’ha fet públic fins ara és Incerta glòria, dirigida per Agustí Villaronga i produïda per Isona Passola. La cinta, una adaptació d’una novel·la de Joan Sales, té la particularitat que ha estat parcialment rodada a Rubí. L’argument transcorre entre el front d’Aragó i Barcelona durant la Guerra Civil i explica, a partir dels personatges de la pel·lícula, aquest episodi bèl·lic.

Aquests tres llargmetratges se sumen als altres títols previstos durant el primer trimestre de l’any: La millor opció, que es va poder veure al gener; No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas, que es projectarà aquest proper dijous; i El elegido, que es visionarà al març.

El Cicle Gaudí és una iniciativa impulsada per l’Acadèmia del Cinema Català, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’SGAE.