Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cicle Gaudí estrenarà el 2019 amb la pel·lícula “El fotógrafo de Mauthausen” “Petra” i “Entre dos aguas” són les altres produccions que es podran veure al Teatre Municipal La Sala durant el primer trimestre de l’any https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Cicle Gaudí estrenarà el 2019 amb la pel·lícula “El fotógrafo de Mauthausen”

“Petra” i “Entre dos aguas” són les altres produccions que es podran veure al Teatre Municipal La Sala durant el primer trimestre de l’any

Mario Casas protagonitza “El fotógrafo de Mauthausen” .
Mario Casas protagonitza “El fotógrafo de Mauthausen”

L’Acadèmia del Cinema Català ja té a punt la programació del Cicle Gaudí per al primer trimestre de l’any. El fotógrafo de Mauthausen, dirigida per Mar Targarona, serà la pel·lícula que encetarà les projeccions el 17 de gener al Teatre Municipal La Sala. Les següents produccions catalanes que es podran veure a Rubí seran Petra (15 de febrer) i Entre dos aguas (15 de març).

Amb aquesta nova programació, l’Acadèmia del Cinena Català acosta al territori tres títols recents que lideren les nominacions als 11ns Premis Gaudí. El fotógrafo de Mauthausen, que opta a nou guardons, és una cinta protagonitzada per Mario Casas, Alain Hernández i Macarena Gómez, i que compta entre els seus secundaris amb el rubinenc Rubén Yuste. La pel·lícula se centra en la figura de Francesc Boix, un pres que treballa al laboratori fotogràfic del camp de concentració de Mauthausen. Amb l’ajuda d’un grup d’espanyols que lideren una organització clandestina, planeja l’evasió d’uns negatius que demostraran al món les atrocitats comeses pels nazis en l’infern del camp de concentració austríac. Les fotografies que Boix i els seus companys van aconseguir salvar van ser determinants per condemnar alts càrrecs nazis durant el judici de Nurenberg el 1946.

Petra, amb vuit nominacions, està dirigida per Jaime Rosales i compta entre els seus intèrprets amb Bàrbara Lennie, Àlex Brendemühl i Joan Botey. El llargmetratge se centra en les històries de tres personatges: la Petra, una jove artista rebel que, malgrat els advertiments de la seva mare, busca la trobada amb el seu pare, la identitat del qual li ha estat sempre amagada;  el Jaume, un cèlebre artista plàstic que maltracta a tot aquell que té al seu al voltant; i el Lucas, un fotògraf humanista que no aconsegueix desprendre’s de l’ombra del seu pare. Les seves vides s’entreteixeixen en una espiral de maldat, secrets familiars, mort i violència.

La pel·lícula del mes de març, Entre dos aguas, és un drama dirigit per Isaki Lacuesta. Els actors Israel Gómez Romero i Francisco José Gómez Romero interpreten l’Isra i el Cheíto, dos germans que han pres camins molt diferents en la vida. Quan tots dos es retrobin a l'illa de San Fernando, es renovarà el record de la mort violenta del seu pare quan eren nens. La necessitat de reprendre les seves vides i reconciliar-se amb ells mateixos els unirà de nou. 

Rubí és un dels 17 municipis de la província de Barcelona que formen part de la xarxa del Cicle Gaudí, als quals cal sumar més d’una vintena de la resta de Catalunya. El Teatre Municipal La Sala participa en aquest circuit des de la seva posada en marxa, el 2016, sent l’equipament de referència del cicle al Vallès Occidental.