Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle “El documental del mes” porta al Celler el debat al voltant de l’ús de la bicicleta La pel·lícula "Bicicletes vs Cotxes", del realitzador suec Frederik Gertten, es projectarà aquest divendres 12 de juny a les 19 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El cicle “El documental del mes” porta al Celler el debat al voltant de l’ús de la bicicleta

La pel·lícula "Bicicletes vs Cotxes", del realitzador suec Frederik Gertten, es projectarà aquest divendres 12 de juny a les 19 h

Un fotograma de "Bicicletes vs Cotxes".
Un fotograma de "Bicicletes vs Cotxes"

En el marc del cicle El documental del mes, el Celler de Rubí acollirà aquest divendres 12 de juny la projecció de la pel·lícula Bicicletes vs Cotxes, del director suec Frederik Gertten. La cinta analitza el paper de la bicicleta com a “poderosa eina per al canvi” en un món cada cop més afectat per la contaminació i l’esgotament dels recursos fòssils.

Bicicletes vs Cotxes presenta diversos activistes i pensadors que lluiten per aconseguir ciutats més sostenibles tot reclamant, entre d’altres, més carrils bici i facilitats legals per als ciclistes. Es tracta d’“herois anònims” que, segons diuen, no volen criminalitzar els conductors d’automòbils sinó canviar les consciències dels ciutadans que han de patir hores d’embussos cada dia per anar a treballar.

El documental convida a reflexionar sobre les dificultats perquè la bicicleta es posicioni com a vehicle principal de mobilitat urbana a les principals ciutats del món, amb especial atenció al paper dels governs enfront d’una indústria de l’automòbil que inverteix milions de dòlars cada any per afavorir els seus negocis.

Bicicletes vs Cotxes és una producció sueca d’aquest 2015 que ja s’ha pogut veure a diversos festivals, como ara el DocsBarcelona, celebrat fa només uns dies. El seu director, Freferik Gertten, és periodista de professió però ha destacat  en els darrers anys pels seus treballs documentals: Bananas (2009) i Big boys gone bananas! (2012).

La cinta es projectarà en versió original subtitulada a l’Espai Tremuja del Celler el proper divendres a les 19 h. L’entrada és gratuïta.

“El documental del mes”
El documental del mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar aquest gènere als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de 50 sales de tot l’estat i Llatinoamèrica. Es tracta d’una oferta de pel·lícules de qualitat avalada per diversos premis i altres reconeixements internacionals.