Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle “El documental del mes” es trasllada a l’Ateneu La programació arrencarà el 14 de novembre amb la pel·lícula “El que la Walaa vol” sobre una jove que vol formar part de les forces policials de l’Autoritat Nacional Palestina https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El cicle “El documental del mes” es trasllada a l’Ateneu

La programació arrencarà el 14 de novembre amb la pel·lícula “El que la Walaa vol” sobre una jove que vol formar part de les forces policials de l’Autoritat Nacional Palestina

La Walaa està obstinada a formar part de la policia palestina.
La Walaa està obstinada a formar part de la policia palestina

El cicle El documental del mes inicia una nova etapa a l’Ateneu Municipal. La proposta, que té per objectiu acostar el gènere documental al públic general i donar-li més presència als cinemes catalans, es reprendrà el proper 14 de novembre a Rubí amb la pel·lícula El que la Walaa vol.

Dins El documental del mes, més d’una setantena de sales de Catalunya, la resta de l’Estat espanyol, Xile i Colòmbia estrenen cada mes una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diverses. A Rubí, el cicle s’ha desenvolupat de forma ininterrompuda des del 2014 a l’Espai Tremuja del Celler. Aquesta tardor, es trasllada a l’Ateneu amb la intenció d’obrir el gènere a nous públics i estendre el seu consum.

La nova programació d’El documental del mes arrencarà el 14 de novembre a les 19 h amb El que la Walaa vol, de la directora canadenca Christy Garland. La pel·lícula segueix una adolescent que vol formar part de les forces policials de l’Autoritat Nacional Palestina malgrat la duresa de les proves i les contradiccions que viu en el si de la seva família. El film va guanyar el Premi a Millor Documental Canadenc al Festival Hot Docs i va ser nominat a Millor Documental “Glasshütte Original” a la passada edició de la Berlinale.

La resta de pel·lícules programades dins la present edició d’El documental del mes són:

  • When tomatoes met Wagner (12 de desembre)
  • Putin’s witnesses (31 de gener)
  • Chris the Swiss (28 de febrer)
  • Cachada. The opportunity (27 de març)
  • Tiny souls (24 d’abril)

Totes les sessions es programen a les 19 h i l’accés és gratuït.

El documental del mes és la prolongació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona al llarg de l'any i el territori. És una iniciativa de DocsBarcelona nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa l'any 2004. La selecció de documentals la realitza un comitè de Parallel 40.