Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle “El documental del mes” aborda la situació de les dones a l’Afganistan Aquest divendres a les 19 h, el Celler acollirà la projecció de “Sonita”, de la directora iraniana Rokhsareh Ghaem Maghami https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El cicle “El documental del mes” aborda la situació de les dones a l’Afganistan

Aquest divendres a les 19 h, el Celler acollirà la projecció de “Sonita”, de la directora iraniana Rokhsareh Ghaem Maghami

“Sonita” relata l’experiència d’una noia afganesa que entra a l’Iran sense papers i vol convertir-se en rapera.
“Sonita” relata l’experiència d’una noia afganesa que entra a l’Iran sense papers i vol convertir-se en rapera

El cicle El documental del mes torna aquest divendres a l’Espai Tremuja del Celler amb la pel·lícula Sonita, de la directora iraniana Rokhsareh Ghaem Maghami. La cinta explica la història d’una jove rapera afganesa que denuncia la difícil situació de les dones del seu país a través de les seves cançons.

La Sonita és una jove de 18 anys que entra a l’Iran sense papers i es busca la vida als suburbis de Teheran mentre lluita per fer realitat el seu somni: convertir-se en cantant de rap. Però la passió per la música xoca amb els plans de la seva mare, que la vol casar per diners, com tradicionalment es fa amb la majoria de noies joves a l’Afganistan. La Sonita lluita per no perdre la seva família però, alhora, construir la seva pròpia vida.

A través de les seves cançons i videoclips de baix pressupost, popularitzats a través de YouTube, descobrim una artista carismàtica, decidida a parlar de la dura realitat que l’envolta amb honestedat. Amb el seu videoclip Brides for Sale, s’ha guanyat un nom entre els artistes emergents a l’Iran i  ha posat de manifest el drama que suposa per un adolescent ser venuda a un desconegut per tal de casar-s’hi.

La pel·lícula es podrà veure aquest divendres a partir de les 19 h a l’Espai Tremuja del Celler en versió original en anglès i persa afganès subtitulada en català. L’entrada és gratuïta.