Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle “El documental del mes” aborda la realitat del Iemen a través de la mirada d’una jove La pel·lícula “La casa de la morera” es projectarà aquest divendres a les 19 h a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El cicle “El documental del mes” aborda la realitat del Iemen a través de la mirada d’una jove

La pel·lícula “La casa de la morera” es projectarà aquest divendres a les 19 h a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Un fotograma de “La casa de la morera”.
Un fotograma de “La casa de la morera”

Dins el cicle El documental del mes, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler projectarà aquest divendres a les 19 h la pel·lícula La casa de la morera (The Mulberry House), que aborda la situació del Iemen a través de la història personal de la Sara, una jove de 30 anys de pare iemenita i mare escocesa.

Quan va fer 17 anys, la Sara va decidir mudar-se a Escòcia perquè se sentia cada cop més incòmoda amb el seu entorn. El seu pare va posar-li una única condició per permetre-li marxar: que no renunciés a les seves arrels. Tot i que la Sara s’hi va comprometre, finalment va incomplir aquesta petició i va deixar enrere el seu passat al Iemen. Deu anys més tard, el 2011, la noia va tornar al seu país natal convertida en una altra persona però decidida a redescobrir la seves arrels, precisament en un moment en què el Iemen es trobava a les portes d’una revolució.

La casa de la morera és una coproducció del Iemen, el Regne Unit, Síria, Egipte i els Emirats Àrabs que es podrà veure a Rubí en versió original subtitulada en català. Es tracta del primer llargmetratge de la directora iemenita Sara Ishaq.

“El documental del mes”
El documental del mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar aquest gènere als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de 50 sales de tot l’estat i Llatinoamèrica. Es tracta d’una oferta de pel·lícules de qualitat avalada per diversos premis i altres reconeixements internacionals.

Totes les projeccions programades fins a finals d’any a Rubí tenen lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, que s’ha convertit en l’emplaçament provisional d’aquesta activitat com a conseqüència de les obres de millora que s’han de fer properament al Celler. L’entrada és gratuïta.