Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle “El documental del mes” aborda el drama dels infants refugiats Aquest divendres, es projectarà al Celler la pel·lícula “Una llar al món”, centrada en les experiències de diversos nens que han hagut de fugir de conflictes bèl·lics https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El cicle “El documental del mes” aborda el drama dels infants refugiats

Aquest divendres, es projectarà al Celler la pel·lícula “Una llar al món”, centrada en les experiències de diversos nens que han hagut de fugir de conflictes bèl·lics

El Magomed és un dels infants refugiats que apareixen a la pel·lícula.
El Magomed és un dels infants refugiats que apareixen a la pel·lícula

Dins el cicle El documental del mes, el Celler de Rubí estrenarà aquest divendres la pel·lícula Una llar al món, del director danès Andreas Kofoed. Premiada com a millor migmetratge a la passada edició de l’International Documentary Film Festival (IDFA), la cinta reflecteix la situació dels infants que s’han vist obligats a abandonar casa seva fugint de la inseguretat de la guerra.

Una llar al món s’estructura a partir de les històries de diversos nens refugiats, que intenten compaginar el seu dia a dia a l’escola amb els dolorosos records dels fets que han viscut. Els educadors i educadores lluiten cada dia perquè aquests infants treguin el millor d’ells mateixos i tinguin les eines per construir un nou lloc al món on sentir-se com a casa.

El passat mes de setembre, UNICEF publicava un informe on es xifrava en 50 milions el número de nens que es veuen obligats a viure lluny del seu lloc d’origen, dels quals més de la meitat han fugit escapant de la violència. Entre 2005 i 2015, la xifra de nens refugiats es va duplicar i a dia d’avui s’estima una quantitat de 31 milions de menors vivint fora dels seus països d’origen, incloent 11 milions de refugiats i sol·licitants d’asil.

Una llar al món entra dins d’una de les Escoles de la Creu Roja (Lynge, Dinamarca) creades per acollir aquests infants en la seva arribada al nou país d’acollida, un espai on 120 infants aprenen cada any el funcionament bàsic de la societat que a partir d’ara serà la seva nova llar, mentre el govern danès revisa els seus casos de sol·licitud d’asil i abans d’escolaritzar-los, si tot va bé, en un centre públic del país.

Una llar al món es podrà veure de forma gratuïta aquest divendres a partir de les 19 h a l’Espai Tremuja del Celler.