Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Cívic del Pinar 'LA CRUÏLLA' ofereix a la ciutadania activitats comunitàries, socials i culturals Els ciutadans i entitats també poden reservar les sales d’aquest equipament per a fer-hi activitats o tallers https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-centre-civic-del-pinar-la-cruilla-ofereix-a-la-ciutadania-activitats-comunitaries-socials-i-culturals/@@images/image/preview

El Centre Cívic del Pinar 'LA CRUÏLLA' ofereix a la ciutadania activitats comunitàries, socials i culturals

Els ciutadans i entitats també poden reservar les sales d’aquest equipament per a fer-hi activitats o tallers

Al Centre Cívic del Pinar s’hi fan múltiples tallers (foto: Localpres) .
Al Centre Cívic del Pinar s’hi fan múltiples tallers (foto: Localpres)

El servei de Governança i Ciutadania de l’Ajuntament de Rubí inicia aquest mes de novembre un programa d’activitats al Centre Cívic del Pinar LA CRUÏLLA, que inclou diversos cursos i tallers gratuïts. Actualment, l’equipament acull activitats tant de ciutat, pensades per a tots els rubinencs, com de barri, dirigides als veïns del Pinar. I és que el Centre Cívic del Pinar té una finalitat comunitària i social com a edifici de proximitat i, alhora, vol ser un equipament de referència per tota la ciutat. Paral·lelament, els ciutadans i entitats que ho desitgin també poden reservar els espais d’aquest equipament per a realitzar-hi les seves activitats.

La nova programació del servei de Governança i Ciutadania, oberta a tots els rubinencs i rubinenques, inclou tallers de Zumba, que es realitzaran els dilluns i dimarts; de Fotografia de l'entorn, que se celebraran els dimecres; de Regals de Nadal i de Dansa Country, que s’impartiran els dijous; i un darrer de Pilates, que es durà a terme els divendres. Per assistir a aquests cursos, que s’allargaran fins el febrer de 2015, cal inscripció prèvia. Els interessats s’hi poden apuntar presencialment al Centre Cívic del Pinar LA CRUÏLLA (d’11 h a 14 h i de 17 h a 19.30 h), per telèfon, trucant al 93 588 70 00 (extensió 1460), o bé per correu electrònic, a través de l’adreça lacruilla@ajrubi.cat.

Activitats comunitàries
A banda d’aquesta nova programació, el Centre Cívic del Pinar LA CRUÏLLA acull de forma permanent les activitats comunitàries subvencionades pel Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) del barri, atorgat pel Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya. Aquestes activitats, dinamitzades per la Taula Comunitària del PDC, composada per les entitats veïnals i per l’equip del servei de Governança i Ciutadania municipal, són de contingut comunitari i social en benefici dels veïns del barri del Pinar. Entre d’altres, es fan tallers de decoració amb objectes reciclats per ornamentar les festes veïnals, tallers de labors, de gralla, de panellets i pastes àrabs i els casals d’estiu per a infants.

En el marc del Pla de Desenvolupament Comunitari també s’organitzen diverses festes i activitats obertes tant als veïns del Pinar com a la resta de ciutadans de la ciutat, com ara els Vermuts musicals o la Festa de la Primavera i, més recentment, l’acte de lliurament dels Premis al civisme.

Propostes per a diferents col·lectius
Paral·lelament, el Centre Cívic del Pinar LA CRUÏLLA acull tot tipus de tallers i activitats programats pels diferents serveis municipals i adreçats a diversos col·lectius, en funció de cada activitat. Per inscriure’s a aquestes activitats cal dirigir-se al servei que les organitza.

Els Serveis Socials programen tallers de memòria per a la gent gran, de cuina bàsica, de cuina clàssica i de cuina econòmica. Per la seva banda, el servei de Governança i Ciutadania organitza al Centre Cívic del Pinar les jornades participatives del projecte Barris al dia i les meses de seguretat i convivència del projecte Compromís de barri. El servei de Mediació-Rubí Cívic promou tallers antirumors. El servei de la Dona celebra en aquest equipament els tallers d’autoprotecció i defensa personal per a dones.

L’àrea de Promoció Econòmica, a través del Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO), fa tres anys que desenvolupa al centre accions formatives de Certificat de Professionalitat i altres programes de formació i treball, com ara Operacions bàsiques de bar i restaurant, auxiliar de cuina o treball domèstic, entre d’altres. Alhora, aquest any 2014 s’ha establert de forma permanent a la segona planta de l’edifici el dispositiu d’inserció sòciolaboral del barri del Pinar, que té com a objectiu el desenvolupament d’accions integrals: orientació, disseny d’itineraris i derivació a recursos.

Per últim, el servei de Cultura dinamitza l’Espai 14/13, ubicat a la planta 0 de l’edifici, on s’hi realitzen activitats al voltant de la música i les arts escèniques. Es tracta d’un espai per a la creació i l’exhibició cultural, un indret on poder endegar projectes singulars que apropin a la ciutadania el més nou de l’univers artístic. Concerts, obres de teatre, assajos i l’exhibició d’espectacles conformen una de les vessants de la programació i activitat d’aquest espai. Una altra línia de gestió és la cessió en residència a companyies i formacions musicals que, per períodes de temps determinats, desenvolupen la seva activitat artística en aquest equipament i, posteriorment, fan la presentació pública dels espectacles creats. Finalment, una tercera línea d’actuació de l’Espai 14/13 aposta pel teixit associatiu cultural de la ciutat, oferint la possibilitat de cedir la sala a les entitats rubinenques perquè hi duguin a terme les seves activitats.

La Cruïlla, espai obert a la ciutadania
El Centre Cívic del Pinar LA CRUÏLLA és un equipament de proximitat pensat per a tots els ciutadans de Rubí i perquè el barri del Pinar doni a conèixer a tota la ciutat la seva riquesa social i comunitària. L’equipament va néixer l’any 2006 en el marc del projecte Pla de Barris i actualment s’ha consolidat una nova etapa de gestió municipal directa orientada a la participació, la cohesió i la pedagogia cultural i social.

L’edifici, totalment adaptat i accessible a totes les persones amb mobilitat reduïda, disposa de dos nivells d’entrada i d’un ascensor que dóna accés a tots els espais de l’equipament. Conté un total de 10 espais per tal que entitats, associacions, veïns i veïnes puguin fer-ne un ús comunitari, social i cultural. A la planta 0 hi ha 3 sales per a tallers de psicomotricitat, una per a tallers combinats, una altra de polivalent i l’Espai 14/13. A la planta 1 hi ha tres sales per a tallers polivalents i una altra per a realitzar-hi tallers de cuina. I pel que fa a la planta 2 hi ha l’Espai de Trobada, la sala més àmplia de l’equipament, que compta amb una superfície d’uns 90 m2.

Els ciutadans o entitats que vulguin reservar alguna d’aquestes sales han de presentar una sol·licitud al registre d’entrada de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) adreçada al servei de Governança i Ciutadania. Les reserves s’han de fer per dies laborables (de dilluns a divendres) i dins de l’horari d’obertura del centre (de 8 h a 14 h i de 16 h a 20 h). Cal que siguin per a activitats puntuals o d’una periodicitat no més enllà dels 3 mesos de durada.

El Centre Cívic del Pinar LA CRUÏLLA està situat a la C-1413 s/n, a la urbanització del Pinar.