Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler tornarà a reunir els millors artistes emergents en el marc del Peacock Rubí Art Festival Els creadors interessats a participar al certamen, que tindrà lloc del 16 de setembre al 2 d’octubre, podran presentar les seves obres a partir de l’1 de juny https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Celler tornarà a reunir els millors artistes emergents en el marc del Peacock Rubí Art Festival

Els creadors interessats a participar al certamen, que tindrà lloc del 16 de setembre al 2 d’octubre, podran presentar les seves obres a partir de l’1 de juny

Els regidors de Cultura i Joventut, amb part dels organitzadors del Peacock (foto: Localpres).
Els regidors de Cultura i Joventut, amb part dels organitzadors del Peacock (foto: Localpres)

El Peacock Rubí Art Festival tornarà al Celler del 16 de setembre al 2 d’octubre, després del gran èxit aconseguit en la seva primera edició. Aquesta mostra col·lectiva d’art contemporani, impulsada per un grup de joves creadors de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament, convocarà una vegada més els millors artistes emergents de diferents disciplines amb l’objectiu de proporcionar-los visibilitat i un espai de diàleg i reflexió en l’àmbit de la cultura contemporània.

El festival consistirà en una exposició estàtica d’arts plàstiques i visuals i en activitats setmanals al voltant de la moda, la música, l’art performatiu i els audiovisuals. “En aquesta segona edició hem volgut reforçar els quatre adjectius que defineixen el Peacock: contemporani, multidisciplinari, emergent i transgressor, que és en el que ens basarem per escollir les obres que es presentin”, ha explicat una de les organitzadores del festival, Laia Oller. Així, una de les novetats d’aquest any serà la priorització d’obres audiovisuals de caràcter experimental, en un intent d’oferir també una proposta complementària al nou festival de curtmetratges InFest, que tindrà lloc al Celler el proper mes de juliol. 

Un altre dels canvis previstos en relació a la primera edició serà la seva durada, que s’escurçarà per poder oferir als visitants un programa d’activitats més concentrat. A més, es convidarà artistes ja consolidats amb l’objectiu que els creadors emergents hi puguin compartir experiències, es programaran conferències i taules rodones (Peacock Talks), i s’estrenarà el Petit Peacock, consistent en activitats adreçades als infants al voltant de la creació i l’experimentació artística.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, s’ha felicitat pel retorn d’una activitat que va rebre molt bones valoracions en la seva primera edició: “El Peacock torna com un èxit no només de producció sinó també de consum de cultura, amb prop de 2.000 visites l’any passat. Això ve a dir que una ciutat que vol créixer ha de créixer de la mà dels joves”. Un argument que també ha fet seu la regidora de Joventut, Marta García, en afirmar que el festival “reflecteix el nou model que l’equip de govern volíem per a Rubí, un model de caràcter col·laboratiu on els joves no són només protagonistes per organitzar un festival com aquest sinó que, a més, ofereixen la possibilitat que altres joves amb talent i ganes en puguin formar part”.

Presentació d’obres
Els creadors que vulguin participar en aquesta nova edició del Peacock Rubí Art Festival hauran de presentar les seves obres entre l’1 i el 26 de juny a través del web del certamen. Hi podrà optar qualsevol persona o col·lectiu major de 18 anys en les següents categories: exposició estàtica (arts plàstiques i visuals), moda, música, performance i audiovisual.

L’any passat van participar al festival 57 creadors, seleccionats entre les més de 80 propostes presentades. David Gozálvez, un altre dels organitzadors, ha destacat el gran talent que està emergint gràcies a aquesta iniciativa: “Ens adonem que hi ha molta gent fent moltes coses, moltes més de les que t’imagines”.

Peacock Electrònic
Com a prèvia del festival, els seus organitzadors han programat una nova activitat en el marc de la Festa Major: el Peacock Electrònic. La proposta, que tindrà lloc l’1 de juliol a la plaça Salvador Allende, reunirà diversos artistes que interpretaran música electrònica en directe: Olde Gods, Fernando Lagreca, Pedro Pina i Gullen.