Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler recorda els seus orígens amb una exposició sobre la història de la vinya i del vi La mostra “ViCatalà. Passat i present de futur”, organitzada per l’Institut Català de la Vinya i el Vi, es podrà visitar a partir d’aquest divendres a l’equipament municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Celler recorda els seus orígens amb una exposició sobre la història de la vinya i del vi

La mostra “ViCatalà. Passat i present de futur”, organitzada per l’Institut Català de la Vinya i el Vi, es podrà visitar a partir d’aquest divendres a l’equipament municipal

Muntatge de l’exposició al Born Centre Cultural de Barcelona (foto: ImpacteGranFormat).
Muntatge de l’exposició al Born Centre Cultural de Barcelona (foto: ImpacteGranFormat)

El Celler inaugura aquest divendres a les 18.30 h l’exposició ViCatalà. Passat i present de futur, organitzada per l’Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat (INCAVI). La mostra es podrà veure fins al 23 d’abril a la Sala Cèsar Martinell de l’equipament municipal.

ViCatalà. Passat i present de futur endinsa els visitants en la història de la vinya i del vi a Catalunya. Un relat que es remunta més de 2.000 anys enrere i que ha evolucionat al mateix temps que ho feia la societat del país. A través d’un conjunt de textos i imatges, l’exposició transmet la cultura vitivinícola catalana i la seva importància econòmica, evidenciada en les 367.000 hectàrees de vinya plantada que hi havia l’any 1889, abans que la fil·loxera obligués a reduir la superfície de cultiu fins a les 240.000 hectàrees.

A la mostra, es recullen tots els elements que intervenen en la configuració passada i actual del sector vitivinícola, des del cep fins a la comercialització dels vins en més de 150 països de tot el món.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc aquest divendres a les 18.30 h amb la presència de les autoritats municipals i del director de l’INCAVI, Salvador Puig. Aquest organisme vinculat a la Generalitat té entre els seus objectius la difusió i promoció de la cultura del vi, del coneixement dels vins de qualitat i del consum intel·ligent dels mateixos.

Els orígens del Celler
Amb aquesta exposició, l’equipament cultural rememora el seu passat com a Celler Cooperatiu lligat a la producció vinícola local. Obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, està considerat un edifici emblemàtic del modernisme català.

Des de la seva reobertura el 2013, després d’unes obres de rehabilitació, el Celler s’ha erigit com un equipament municipal de referència en dues grans temàtiques: la cultura contemporània; i el vi, la pagesia i la història local.