Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler projecta “Confessions d’un banquer” dins el cicle “El documental del mes"” La pel·lícula, que narra les experiències de l’exbanquer Rainer Voss, es podrà veure aquest divendres 12 de desembre a partir de les 19 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Celler projecta “Confessions d’un banquer” dins el cicle “El documental del mes"”

La pel·lícula, que narra les experiències de l’exbanquer Rainer Voss, es podrà veure aquest divendres 12 de desembre a partir de les 19 h

Cartell de "Confessions d'un banquer".
Cartell de "Confessions d'un banquer"

El Celler projectarà aquest divendres 12 de desembre a les 19 h la pel·lícula Confessions d’un banquer (Master of the universe) dins el cicle El documental del mes, organitzat pel Servei de Cultura. La cinta se centra en la figura de Rainer Voss, un antic alt càrrec d’un banc d’inversions de Frankfurt que dóna el seu punt de vista sobre com es va arribar a la crisi financera.

Llicenciat en economia, Voss va començar a treballar en banca als 18 anys i es va retirar amb només 49 anys el 2008. Durant més d’una hora de documental, l’exbanquer desentranya què significa treballar a primera línia financera de la banca: una vida de lleialtat i sacrifici per l’organització que en més d’una ocasió el va portar a treballar 48 hores seguides.

Més enllà d’explicar una experiència personal, però, Confessions d’un banquer representa una reflexió sobre els mecanismes de funcionament de l’economia des d’un punt de vista crític.

El documental, dirigit per l’alemany Marc Bauder, ha estat nominat als European Film Awards, a més d’haver recorregut festivals internacionals de tot Europa.

Oferta de documentals de qualitat
El documental del mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar aquest gènere als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de 50 sales de tot l’estat i Llatinoamèrica. Es tracta d’una oferta de pel·lícules de qualitat avalada per diversos premis i altres reconeixements internacionals.

A Rubí, les pel·lícules es poden veure gratuïtament a l’Espai Tremuja d’El Celler. Després de Confessions d’un banquer, la propera cinta que es projectarà serà Everyday rebellion el proper 16 de gener.