Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler presenta una mirada personal sobre el càncer de mama Aquest divendres s’inaugura l’exposició fotogràfica “Identitat esculpida”, que anirà acompanyada d’una conferència sobre la prevenció del càncer https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Celler presenta una mirada personal sobre el càncer de mama

Aquest divendres s’inaugura l’exposició fotogràfica “Identitat esculpida”, que anirà acompanyada d’una conferència sobre la prevenció del càncer

Una de les imatges d’”Identitat esculpida” (foto: Mar Hernández Plana).
Una de les imatges d’”Identitat esculpida” (foto: Mar Hernández Plana)

El Celler inaugura aquest divendres a les 19 h l’exposició Identitat esculpida, de Mar Hernández Plana, que aborda a través d’imatges simbòliques de gran format tot allò que hi ha darrere del càncer de mama. Es tracta d’un projecte personal de l’autora, que després de patir aquesta malaltia va voler expressar els seus efectes físics i mentals de manera artística.

Escultora de professió, Mar Hernández Plana plasma en aquesta mostra com el càncer la va convertir inesperadament en l’objecte a modelar, transformant-la en diversos aspectes. L’exposició també mostra com l’esport, i en concret la bicicleta, va convertir-se en un aliat mental per a l’autora.

Coincidint amb la inauguració de l’exposició, a les 19.30 h tindrà lloc la conferència Com millorar la prevenció del càncer, a càrrec de la doctora Àngels Arcusa, cap d’oncologia mèdica del Consorci Sanitari de Terrassa. La xerrada té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de mantenir uns hàbits saludables que ajudin a reduir el risc de patir càncer. Així, la conferenciant incidirà en la importància d’una bona alimentació i de la pràctica d’exercici físic.

En el mateix acte, també es presentarà oficialment la nova junta local de l’entitat Oncolliga, que treballa per donar suport a les persones malaltes de càncers i als seus familiars i amics.

L’exposició Identitat esculpida es podrà visitar a partir d’aquest divendres i fins al 31 de juliol a la Sala Cèsar Martinell del Celler.

Més activitats al Celler
Aquest divendres, també hi haurà temps per al cinema social al Celler. Dins el cicle El documental del mes, l’Espai Tremuja acollirà la projecció de la pel·lícula Síria: una història d’amor, de Sean McAllister, que explica la relació entre l’Amer i la Raghda al llarg de cinc anys. El documental parteix de l’empresonament de la Raghda per motius polítics, i segueix amb el seu alliberament, la fugida cap al Líban i el posterior exili a França. 

La pel·lícula es podrà veure de forma gratuïta a partir de les 19 h.