El Celler es consolida com un referent cultural amb 10.500 visitants en vuit mesos
Un total de 10.457 persones van passar pel Celler entre els mesos de març i desembre del 2014 ─un període de vuit mesos, ja que l’equipament va tancar a l’agost i al setembre─. Des de la seva obertura com a centre de cultura contemporània el passat 7 de març, l’equipament s’ha consolidat com un pol d’atracció cultural amb tot tipus de propostes de qualitat i una gran diversitat de públics.
Els Vermuts Musicals, organitzats amb la col·laboració de Jazz Rubí i el Taller de Música de Barcelona, van ser un dels èxits de la temporada. La seva programació, que combinava diferents estils ─jazz, soul, bossa nova, swing, blues i funky─ va aconseguir atraure al voltant de 1.530 persones.
Però l’eix vertebrador d’aquests primers mesos del Celler com a equipament cultural han estat, sens dubte, les exposicions, caracteritzades per la diversitat de continguts i el gran protagonisme dels artistes i les entitats locals. La més visitada va ser Joan Brossa: Escolta aquest silenci, produïda per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Joan Brossa, que va comptar amb 2.389 visitants. També van ser especialment concorregudes Massa fosca, del fotògraf rubinenc Carles Mercader, amb 1.136 assistents; L’antic transport de sang, la mostra de carros organitzada per l’Associació Sant Galderic amb la col·laboració de Tonis de Taradell i l’Ajuntament, que va veure passar 1.006 visitants; i Insectes, de la companyia Sarruga, amb 979 persones.
També van tenir l’oportunitat d’exposar en aquest espai creadors rubinencs com Pep Borràs, Rafa Gascón, Miquel Planchart, The Petados Crew o els mateixos alumnes de l’Escola d’Art i Disseny edRa. Les seves obres, de disciplines diverses, van ajudar a configurar una oferta cultural variada i de qualitat pensada per a tots els públics que tindrà continuïtat en pròximes temporades.
A banda de les exposicions, El Celler també va oferir durant el 2014 altres activitats, com ara El documental del mes, amb l’assistència de 166 persones; els concerts del cicle Tastet musical a les Tines, que van aplegar 102 espectadors; o les activitats infantils, amb 112 participants.
Totes aquestes propostes han buscat l’equilibri entre els continguts locals i globals, així com la implicació de diversos col·lectius i empreses, tant de Rubí com de fora. Es tracta d’una oferta àmplia d’activitats que ha tocat diversos gèneres i públics, fent del Celler un equipament cultural de referència de la ciutat.