Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler es consolida com un referent cultural amb 10.500 visitants en vuit mesos Els Vermuts Musicals destaquen com una de les activitats amb més èxit, amb 1.530 assistents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Celler es consolida com un referent cultural amb 10.500 visitants en vuit mesos

Els Vermuts Musicals destaquen com una de les activitats amb més èxit, amb 1.530 assistents

L'exposició "L’antic transport de sang" ha estat una de les més concorregudes (foto: Localpres).
L'exposició "L’antic transport de sang" ha estat una de les més concorregudes (foto: Localpres)

Un total de 10.457 persones van passar pel Celler entre els mesos de març i desembre del 2014 ─un període de vuit mesos, ja que l’equipament va tancar a l’agost i al setembre─. Des de la seva obertura com a centre de cultura contemporània el passat 7 de març, l’equipament s’ha consolidat com un pol d’atracció cultural amb tot tipus de propostes de qualitat i una gran diversitat de públics.

Els Vermuts Musicals, organitzats amb la col·laboració de Jazz Rubí i el Taller de Música de Barcelona, van ser un dels èxits de la temporada. La seva programació, que combinava diferents estils ─jazz, soul, bossa nova, swing, blues i funky─ va aconseguir atraure al voltant de 1.530 persones.

Però l’eix vertebrador d’aquests primers mesos del Celler com a equipament cultural han estat, sens dubte, les exposicions, caracteritzades per la diversitat de continguts i el gran protagonisme dels artistes i les entitats locals. La més visitada va ser Joan Brossa: Escolta aquest silenci, produïda per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Joan Brossa, que va comptar amb 2.389 visitants. També van ser especialment concorregudes Massa fosca, del fotògraf rubinenc Carles Mercader, amb 1.136 assistents; L’antic transport de sang, la mostra de carros organitzada per l’Associació Sant Galderic amb la col·laboració de Tonis de Taradell i l’Ajuntament, que va veure passar 1.006 visitants; i Insectes, de la companyia Sarruga, amb 979 persones.

També van tenir l’oportunitat d’exposar en aquest espai creadors rubinencs com Pep Borràs, Rafa Gascón, Miquel Planchart, The Petados Crew o els mateixos alumnes de l’Escola d’Art i Disseny edRa. Les seves obres, de disciplines diverses, van ajudar a configurar una oferta cultural variada i de qualitat pensada per a tots els públics que tindrà continuïtat en pròximes temporades.

A banda de les exposicions, El Celler també va oferir durant el 2014 altres activitats, com ara El documental del mes, amb l’assistència de 166 persones; els concerts del cicle Tastet musical a les Tines, que van aplegar 102 espectadors; o les activitats infantils, amb 112 participants.

Totes aquestes propostes han buscat l’equilibri entre els continguts locals i globals, així com la implicació de diversos col·lectius i empreses, tant de Rubí com de fora. Es tracta d’una oferta àmplia d’activitats que ha tocat diversos gèneres i públics, fent del Celler un equipament cultural de referència de la ciutat.