Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler enceta una nova programació marcada per la diversitat de propostes El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, convida la ciutadania a acostar-se a l’equipament, que reivindica com a “cor cultural” de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Celler enceta una nova programació marcada per la diversitat de propostes

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, convida la ciutadania a acostar-se a l’equipament, que reivindica com a “cor cultural” de la ciutat

La cap de Cultura, Gemma Bustamante, amb el regidor, Moisés Rodríguez.
La cap de Cultura, Gemma Bustamante, amb el regidor, Moisés Rodríguez

El Celler ha programat fins al mes de juliol una gran diversitat de propostes que el consoliden com un equipament de referència en l’àmbit de la cultura contemporània. Les activitats previstes inclouen exposicions, cinema, teatre, música i dansa, i s’adrecen a un ampli ventall de públics.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha explicat que es tracta d’una programació de qualitat i molt completa” que persegueix que els rubinencs s’apropin al Celler i en gaudeixin plenament: “Aquest equipament és un cor cultural per a la ciutat, el que volem és que la gent s’identifiqui amb el Celler i el descobreixi. [...] Aquesta programació és una bona excusa per poder participar culturalment de la ciutat i per poder descobrir aquest equipament magnífic de Cèsar Martinell”.

Les noves activitats concedeixen un gran protagonisme a les entitats i artistes locals, però sempre amb el fil conductor de la cultura contemporània. Per a Gemma Bustamante, cap del Servei de Cultura, “el Celler ens obre la possibilitat d’experimentar l’art contemporani, que és diferent, creatiu, local però també internacional, i de qualitat. [...] És una opció de poder viure Rubí des d’un altre punt de vista”.

La programació va arrencar el 18 de març amb una nova sessió d’El documental del mes, que ha tornat a l’Espai Tremuja del Celler després de les actuacions de millora que s’han fet en aquest equipament. Dins d’aquest cicle, es projectaran cada mes documentals recents que han participat prèviament als millors festivals internacionals.

Entre les propostes previstes per als propers mesos, destaca la mostra internacional Discovery Loop, que reunirà entre el 15 d’abril i el 22 de maig les onze obres finalistes de la primera edició del Premi Discovery de videocreació internacional. Tal com ha subratllat el regidor de Cultura, l’exposició ve avalada pel prestigi del festival Loop i suposa l’obertura del Celler a una nova disciplina artística.

Les activitats familiars seran un altre punt fort de la nova programació, amb propostes com el cicle Art en obert, a càrrec de l’entitat Experimentem amb l’art, o la nova edició d’El meu primer festival (14 de maig), que permetrà als infants gaudir d’un festival de música i dansa pensat especialment per a ells.

També es repetirà el cicle L’estiu es viu al Celler, amb més d’una desena de propostes durant el mes de juliol, que inclouran, entre d’altres, les actuacions de Joana Serrat i dels rubinencs Seis pájaros de un tiro, a banda d’una nova activitat impulsada per un grup de joves de la ciutat: l’InFest, Festival Internacional de Curmetratges de Terror, Fantàstic i Freak (15 i 16 de juliol).

Talent rubinenc
El Celler acollirà en els propers mesos diferents iniciatives a càrrec d’entitats i col·lectius rubinencs, a banda de les ja mencionades. Aquest mateix divendres 1 d’abril, l’Escola d’Art i Disseny edRa presentarà a la Sala Cèsar Martinell el muntatge Des de la foscor. Interacció al Celler, en què els visitants podran interactuar amb llum negra i colors fosforescents. El dia 8, edRa donarà continuïtat a la seva intervenció en aquest equipament amb una altra acció participativa sota el títol Mur interactiu.

El 17 d’abril, l’escola de ball 8 temps presentarà l’espectacle Bodas de sangre a la Sala de Tines, mentre que el 3 de juny s’inaugurarà l’exposició Foto viva, 1979-2015 dins els actes de commemoració del 50è aniversari del Grup Fotogràfic El Gra.

A la nova temporada del Celler, també destaca la represa dels Vermuts musicals, que a partir del 24 d’abril, tots els diumenges al migdia, ompliran de música la plaça del Celler Cooperatiu. Entre els artistes que pujaran a l’escenari hi haurà la MediumBand de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, que l’1 de maig oferirà un concert especial coincidint amb el 35è aniversari del centre.

Altres propostes atractives per als propers mesos són l’obra El Sommelier, que es programarà el 4 de juny dins la fira de teatre al carrer Teatre sense teatre, i els espectacles de circ que tindran lloc novament coincidint amb la Festa Major.