Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler enceta una nova programació inspirada en el seu passat vinícola Coincidint amb el centenari de l’antic Celler Cooperatiu, l’equipament acollirà una exposició històrica i estrenarà visites guiades mensuals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Celler enceta una nova programació inspirada en el seu passat vinícola

Coincidint amb el centenari de l’antic Celler Cooperatiu, l’equipament acollirà una exposició històrica i estrenarà visites guiades mensuals

Sala de Tines del Celler (foto: Teresa Llordés).
Sala de Tines del Celler (foto: Teresa Llordés)

El Celler obrirà la setmana vinent una nova programació d’activitats centrada en la seva història i el seu passat vinícola. Enguany es commemora el centenari de la construcció de l’edifici dissenyat per Cèsar Martinell, motiu pel qual s’ha previst una exposició commemorativa entre els mesos d’abril i juliol.

La programació arrencarà el proper dijous 16 de gener amb l’obertura de l’exposició Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català, una exposició coproduïda pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i la Fundació Antigues Caixes Catalanes. La mostra presenta un conjunt destacat d’intervencions de recuperació i reutilització d’edificacions fabrils de tot Catalunya, amb la voluntat d’exemplificar el ventall de possibilitats de transformació d’aquests espais i revalorar el nostre patrimoni industrial. Entre els espais que hi figuren, hi ha el propi Celler Cooperatiu, reconvertit en equipament cultural; la Fàbrica Electrotècnica Josa (BJC), seu actual de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler; l’antiga fàbrica tèxtil L’Escardívol, que ara fa funcions de complex cultural; i L’Espona Antiga Fàbrica Cal Gaspà, que acull el Centre de la Dansa Tradicional Catalana i és seu de l’Esbart Dansaire de Rubí.

L’exposició obrirà les seves portes el proper dijous la Sala Cèsar Martinell amb una visita guiada a càrrec del seu comissari, l’arquitecte Ferran Pont Montaner, i es podrà visitar fins al 29 de març.

Del 22 d’abril al 18 de juliol, li prendrà el relleu una mostra commemorativa del centenari de l’antic Celler Cooperatiu. A través de fotografies i elements audiovisuals, l’exposició acostarà els visitants a la història d’aquest edifici vinculat a l’activitat vinícola i reconvertit, després d’una ambiciosa rehabilitació, en equipament cultural.

També a partir del 22 d’abril, però a la Sala de Tines, es mostrarà una col·lecció de quadres de Marta Arañó, una artista barcelonina especialitzada en pintura amb vi. Les seves obres, de tipus figuratiu, estan fetes exclusivament amb aquest material i s’inspiren sovint en la cultura vinícola. L’exposició es podrà veure fins al 18 de juliol.

Noves visites guiades
Coincidint amb el seu centenari, El Celler estrena aquest 2020 visites guiades mensuals a càrrec de RubíGuiem. L’activitat es farà cada tercer diumenge de mes a partir de les 12 h. Durant una hora, les persones participants podran conèixer tots els espais d’aquest edifici modernista únic i acostar-se a la seva interessant història.

Aquestes visites són gratuïtes i, per participar-hi, no cal fer-hi reserva prèvia.

La nova programació d’El Celler també inclou els habituals Vermuts Musicals, que tornaran a portar fins a la plaça adjacent a l’equipament el bo i millor de la música en directe. Els concerts tindran lloc els dies 19 d’abril i 3, 17 i 31 de maig, sempre a les 12.30 h. Properament, es donaran a conèixer els artistes que hi actuaran.

La música també serà present a l’equipament a través del Cicle de Música de Cambra de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, amb actuacions previstes els dies 23 de febrer, 17 i 31 de maig.

La programació es completa amb les activitats familiars dels dissabtes, que enguany tornaran a girar al voltant del món del vi. Així, es podrà gaudir dels tallers El poder de l’alquímia (14 de març), Contes teatralitzats, la màgia d’una llavor (9 de maig), Què hi ha darrere dels aliments. Joc de rol en viu (19 de setembre) i L’hort amb els cinc sentits. Sabors, formes i colors de les hortalisses (13 de novembre). Totes aquestes propostes tindran lloc a partir de les 12 h i s’adrecen a infants de 3 a 12 anys, que hi han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Més dies d’obertura
Aquest 2020, l’equipament ampliarà els seus dies d’obertura per donar resposta a la demanda ciutadana. Així, a partir de la setmana vinent, també es podrà accedir a El Celler els dijous d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, a banda dels divendres i dissabtes a la mateixa hora, i els diumenges i festius d’11 a 14 h. “Des que El Celler va reobrir com a equipament cultural, s’hi ha anat consolidant una programació cultural molt interessant. Era necessari fer un esforç per incrementar els dies d’obertura al públic i, d’aquesta manera, donar més facilitats a la gent perquè gaudeixi de les exposicions que s’hi fan”, ha argumentat el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, qui ha afegit que “esperem que això també animi els rubinencs i rubinenques a descobrir i aprofitar aquest tresor modernista que tenim a la ciutat, especialment ara que en celebrem el centenari”.