Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler de Rubí tornarà a acollir el tast final dels Premis Vinari La Sala de Tines serà un any més l’escenari d’aquest certamen organitzat per Vadevi.cat, en què diferents professionals escullen els millors vins catalans de l’any https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Celler de Rubí tornarà a acollir el tast final dels Premis Vinari

La Sala de Tines serà un any més l’escenari d’aquest certamen organitzat per Vadevi.cat, en què diferents professionals escullen els millors vins catalans de l’any

El tast es realitzarà a la Sala de Tines del Celler (foto: Localpres).
El tast es realitzarà a la Sala de Tines del Celler (foto: Localpres)

Per cinquè any consecutiu, la Sala de Tines del Celler de Rubí ha estat l’espai triat per al tast final dels Premis Vinari, que tindrà lloc el proper dilluns 4 de setembre a la tarda. Després de les fases preliminars celebrades a Monvínic, els vins que han obtingut una millor puntuació ─encara en l’anonimat─ es tastaran novament a la fase final del concurs per acabar de determinar les millors referències catalanes d’aquest any.

El panell de tast que farà l’avaluació dels vins està format per alguns membres del Panell Oficial de l’INCAVI, professionals de la sommelieria, l’enologia, prescriptors i periodistes del vi, així com també alguns perfils vinculats a la distribució del producte. Com a novetat, també hi participaran alguns tastadors de l’àmbit internacional.

En aquesta cinquena edició del certamen, s’ha incrementat el nombre de vins participants, fins a 870, i el nombre de cellers, que han estat 235. Des del mes de juny, una seixantena d’experts del món del vi s’han encarregat de tastar aquestes referències i decidir quines havien de passar a la fase final.

El Celler acull aquest esdeveniment organitzat per Vadevi.cat des del 2013, any en què l’equipament va tornar a obrir les seves portes a la ciutadania després d’una rehabilitació integral. La història vinícola de l’antic Celler Cooperatiu i el seu caràcter emblemàtic, en tractar-se d’una de les millors obres de Cèsar Martinell, el converteixen en un espai idoni per acollir actes d’aquestes característiques.

El tast final dels Premis Vinari comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Els guanyados, el 6 d’octubre
Els vins premiats es donaran a conèixer el divendres 6 d’octubre en una gala especial que s’emetrà en directe per Televisió de Catalunya. En aquests esdeveniment, que tindrà lloc a Vilafranca del Penedès, es faran públics els noms dels vins guardonats ─un or, tres plates i cinc bronzes─ en les següents categories:

 • Blancs amb Criança
 • Rosats
 • Negres Joves
 • Negres de Criança (amb criança fins a un màxim de 12 mesos)
 • Negres de Guarda (amb criança de més de 12 mesos)
 • Vins dolços, rancis i de postres
 • Escumosos Joves (criança en ampolla mínima en rima de 9 mesos)
 • Escumosos Reserva (criança mínima de 15 mesos)
 • Escumosos Gran Reserva (criança mínima de 30 mesos)
 • Escumosos Antigues Reserves (criança mínima de 50 mesos)
 • Escumosos Rosats

A més, també es reconeixerà el millor vi ecològic, la millor etiqueta de vi i el Gran Vinari d'Or, el millor vi de Catalunya de l'any.