Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler aposta per la música de qualitat amb una nova edició dels Vermuts musicals El cicle de concerts arrencarà el proper diumenge 26 d’abril amb l’actuació de Saphie Wells & The Swing Cats https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-celler-aposta-per-la-musica-de-qualitat-amb-una-nova-edicio-dels-vermuts-musicals/@@images/image/preview

El Celler aposta per la música de qualitat amb una nova edició dels Vermuts musicals

El cicle de concerts arrencarà el proper diumenge 26 d’abril amb l’actuació de Saphie Wells & The Swing Cats

Saphie Wells & The Swing Cats (foto: R. Hadley Photography).
Saphie Wells & The Swing Cats (foto: R. Hadley Photography)

El Celler iniciarà el proper 26 d’abril la segona edició dels Vermuts musicals, un cicle de sis concerts gratuïts d’estils diversos però amb el denominador comú de la qualitat. Les actuacions tindran lloc cada diumenge fins al 31 de maig a les 12.30 h a la plaça del Celler Cooperatiu.

Els Vermuts musicals d’aquest any arrencaran a ritme de swing. La formació Saphie Wells & The Swing Cats, liderada per la jove cantant peruana Saphie Wells, serà l’encarregada d’animar els assistents amb un repertori que reinterpreta clàssics del jazz com Billie Holiday, Ella Fitzgerald o Chet Baker.

Els següents concerts que es podran gaudir al Celler seran: A Contra Blues (3 de maig), Els Nous Amants (10 de maig), Stradixie’s Band (17 de maig), Nikiti Quartet (24 de maig) i Eva Fernández Group (31 de maig). D’aquesta manera, els Vermuts musicals recorreran diferents estils, com ara el jazz, el blues, el pop, la samba i la bossa nova, entre d’altres.

Algunes de les formacions que actuaran en aquesta nova edició dels Vermuts musicals venen avalades per diversos reconeixements. Així, A Contra Blues van ser guanyadors del 2n Concurs de directes Vitamina de Viladecans (2007), del 2n Concurs de la Societat Blues de Barcelona (2009), del Premi Festinoval (2009) i de l’European Blues Challenge 2014, celebrat a Riga (Letònia); i el grup d’indie-pop Els Nous Amants va quedar finalista del concurs Sona9 i del Proyecto Demo 2014 de Radio 3. Pel que fa a la jove promesa del jazz Eva Fernández, vindrà a Rubí acompanyada del trompetista valencià David Pastor, escollit millor solista de jazz el 2014.

Consolidació d’una proposta d’èxit
Els Vermuts musicals van ser una de les propostes destacades dins la programació d’activitats del Celler per al 2014. Els concerts, organitzats pel Servei de Cultura de l’Ajuntament amb la col·laboració de Jazz Rubí i el Taller de Músics de Barcelona, van ser un dels èxits de la temporada amb prop de 1.530 espectadors.

En aquella primera edició dels Vermuts Musicals, el públic va poder gaudir d’artistes com Luna Cohen, Big Mama, David Mengual i Judit Neddermann, entre d’altres.