Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler acull el tast final dels Premis Vinari 25 tastadors han escollit a cegues els guanyadors del certamen que es donaran a conèixer el 6 d’octubre a Vilafranca del Penedès https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Celler acull el tast final dels Premis Vinari

25 tastadors han escollit a cegues els guanyadors del certamen que es donaran a conèixer el 6 d’octubre a Vilafranca del Penedès

El tast final va tingut  lloc a la sala de les Tines d’El Celler (foto: Localpres).
El tast final va tingut lloc a la sala de les Tines d’El Celler (foto: Localpres)

El tast final de la cinquena edició dels Premis Vinari ha aplegat enòlegs, sommeliers, periodistes, professionals de la distribució i personalitats del món del vi a El Celler de Rubí. L’acte també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Ana María Martínez i el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) Salvador Puig. Els tastadors han valorat a cegues les 196 referències que han arribat a la fase final dels guardons. L’alcaldessa ha celebrat que VADEVI.cat hagi tornat a escollir el Celler com a escenari de la final dels premis: “Tornem a posar de llarg El Celler per rebre els Premis Vinari, avui amb el tast final i a l’octubre amb la Fira del Vi, estem molt orgullosos de poder fer-ho en un lloc com aquest: emblemàtic, històric i que ens connecta amb el nostre passat vitivinícola”. El Celler acull aquest esdeveniment des de la creació dels premis, l’any 2013, quan l'equipament va tornar a obrir les seves portes a la ciutadania després d’una rehabilitació integral per esdevenir un espai de referència en dos grans eixos: la història i les tradicions locals, i la cultura contemporània. La història vinícola de l’antic Celler Cooperatiu i el seu caràcter representatiu, en tractar-se d’una de les millors obres de Cèsar Martinell, el converteixen en un espai idoni per acollir actes d’aquestes característiques. Entre els professionals que han estat aquest dilluns a El Celler destaca per primer cop la presència d’una taula de 4 experts internacionals procedents de França, Itàlia i Argentina. “El panell de tast cada cop és més professional. Tenim gent del panell oficial de Catalunya que venen sempre i enguany gent d’altres països, la suma de tots ells fa que el panell de tast sigui el millor per escollir els millors vins de Catalunya” ha dit Eva Vicens, directora dels Premis Vinari.

Els vins que han arribat a la final són els que van obtenir les millors puntuacions en la fase prèvia del concurs, en la qual es van tastar també a cegues 870 vins, la xifra més alta dels cinc anys d’història del certamen. Durant tot el procés, els tastadors han avaluat amb l’ampolla tapada, només coneixent l’anyada i la categoria. Les puntuacions premien vins blancs, negres, rosats, escumosos i dolços repartits en 12 categories. D’altra banda, es lliura un Premi Nissan al Millor vi ecològic, un Premi al Millor escumós, el Premi AGBAR a la Millor etiqueta, el Premi Monvínic a la trajectòria en el món del vi i, finalment,el Gran Vinari d’Or, que és el vi més ben valorat de totes les categories. “Vull agrair a Rubí i a Vadevi la feina que fan per donar a conèixer els vins catalans. Tenim molt a dir i molt a explicar encara dels vins de casa nostra”, ha conclòs el director de l’INCAVI.

L’esdeveniment s’ha tancat amb un sopar relacional a càrrec del restaurant rubinenc L’artesana que va comptar amb la presència de representants polítics locals, tastadors i periodistes, entre d’altres, el director de TV3, Vicent Sanchís. Els guanyadors dels Premis Vinari es donaran a conèixer el 6 d’octubre en un acte que tindrà lloc a Vilafranca del Penedès i es podrà seguir en directe per la televisió pública de Catalunya.  

Fira del Vi
A finals d’octubre, els vins guardonats tornaran a Rubí, i a l’entorn d’El Celler, per ser els protagonistes de la Fira del Vi. En aquest esdeveniment, els rubinencs podran degustar en primícia en un esdeveniment col·lectiu obert al públic els millors vins de Catalunya acreditats amb un Premi Vinari. La Fira del Vi de l’any passat va portar 5.000 visitants a El Celler que van comprar 2.100 copes i 12.000 tiquets de tast.