Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler acollirà un any més el tast final dels Premis Vinari Els vins guanyadors seran escollits a cegues per una vintena de professionals del sector vitivinícola a mitjan setembre https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-celler-acollira-un-any-mes-el-tast-final-dels-premis-vinari/@@images/image/preview

El Celler acollirà un any més el tast final dels Premis Vinari

Els vins guanyadors seran escollits a cegues per una vintena de professionals del sector vitivinícola a mitjan setembre

Tast final dels Premis Vinari 2014 (foto: Localpres).
Tast final dels Premis Vinari 2014 (foto: Localpres)

El Celler de Rubí serà l’escenari per tercer any consecutiu del tast final dels Premis Vinari, que tindrà lloc a mitjan setembre. L’emblemàtic edifici modernista, que va reobrir les seves portes el 2013 després d’una profunda remodelació, consolida així la seva estreta relació amb el món del vi, arrelada en el seu passat com a celler cooperatiu.

El concurs de vins de Catalunya ha tancat ja la seva fase inicial, durant la qual s’han avaluat a cegues totes les referències presentades a concurs. Un cop es faci el recompte de puntuacions, es donaran a conèixer els noms dels vins finalistes d’aquest 2015, que seran tastats de nou al Celler de Rubí. Els encarregats de donar-los la puntuació definitiva seran una vintena de professionals del sector vitivinícola català, entre els quals hi haurà enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats i distribuïdors, entre d’altres.

Els guanyadors dels Premis Vinari 2015 es faran públics en el marc d’una gala que tindrà lloc al mes d’octubre.

El Celler, un espai únic
L’any 2009, l’Ajuntament de Rubí va començar les obres de rehabilitació del Celler, un dels principals edificis modernistes dissenyats per Cèsar Martinell, deixeble d’Antoni Gaudí. La primera fase dels treballs va consistir en la reparació de la coberta i el reforçament dels fonaments. Durant la segona, es van completar els elements arquitectònics que mancaven a l’edifici i es va condicionar el seu interior per tal de d’adequar-lo com a centre cultural. En darrer terme, es va arranjar l’entorn de l’equipament, creant tres nous espais diferenciats.

El projecte de rehabilitació va comptar amb una subvenció del Ministeri de Foment de 697.000 euros i una altra de 500.000 euros atorgada pels fons FEDER.

Des de la seva reobertura, aquest espai ha estat recuperat per a l’ús ciutadà, amb una programació cultural regular i la celebració d’actes socials, alguns dels quals han tingut una vinculació directa amb el seu passat vitivinícola, com és el cas del tast final dels Premis Vinari o la Fira del vi.