Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler acollirà a partir de divendres la primera exposició de Rafa Gascón a Rubí L’escultor rubinenc fa un recorregut per tota la seva trajectòria a la mostra “Òxids d’ombres” https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-celler-acollira-a-partir-de-divendres-la-primera-exposicio-de-rafa-gascon-a-rubi/@@images/image/preview

El Celler acollirà a partir de divendres la primera exposició de Rafa Gascón a Rubí

L’escultor rubinenc fa un recorregut per tota la seva trajectòria a la mostra “Òxids d’ombres”

Rafa Gascón fotografiat al seu taller (foto: Localpres).
Rafa Gascón fotografiat al seu taller (foto: Localpres)

L’escultor rubinenc Rafa Gascón inaugurarà el proper divendres 21 de novembre la seva primera exposició a la ciutat. Sota el títol Òxids d’ombres, l’artista local aplegarà a El Celler un total de 18 peces representatives de tota la seva trajectòria; una carrera que va iniciar amb 40 anys però que en poc temps li ha valgut diversos reconeixements fora de Rubí.

Gascón va formar-se com a escultor a l’Escola d’Art i Disseny edRa i, posteriorment, a la Massana de Barcelona. Les seves primeres obres, clarament influïdes pel seu mestre a Rubí, Pep Borràs, van derivar cap a un llenguatge propi en què la matèria, convertida en ombra per efecte de la llum, es projecta més enllà dels límits físics de l'escultura. Al llarg dels anys, Gascón ha experimentat amb diverses tècniques i materials –pedra, fusta i metall–, seguint un camí que l’ha portat a un progressiu buidatge de les formes. Les seves últimes obres estan realitzades amb ferro, a vegades rovellat, que l'artista ha treballat en forma de xarxa i amb voluntat figurativa.

Les creacions de Rafa Gascón han estat guardonades en repetides ocasions. El rubinenc va guanyar el Premi d'Escultura Josep Campeny d’Igualada el 2007, el 12è Concurs d'escultura 1 de Maig el 2009, el 15è Premi d'Escultura Pere Jou de Sitges el 2011, el 4t Premi d'Arts Plàstiques Josep Pujol i Montanés de Torredembarra el 2012 i, aquest mateix 2014, el 50è Certamen Nacional de Pintura y Escultura del Círculo de Bellas Artes de Pozoblanco.

A partir d'aquest divendres i fins al 28 de desembre, Gascón exposarà una selecció representativa de les seves obres a l'espai d'El Celler. 'Hi trobaran una labor personal, una cosa que jo he fet i que he convertit en un mitjà de vida', ha avançat l’escultor rubinenc.

La mostra Òxids d’ombres s'inaugurarà aquest divendres a les 19 h, i es podrà visitar de forma gratuïta els divendres de 18 h a 21 h, els dissabtes de 12 h a 14 h i de 18 h a 21 h, i els diumenges d'11 h a 14 h.