Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CECAT activa la fase de prealerta del Pla INUNCAT davant la previsió de pluges intenses dels propers dies Aquest dijous s’esperen precipitacions que poden superar els 20 mm en 30 minuts a diferents comarques, entre elles el Vallès Occidental https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-cecat-activa-la-fase-de-prealerta-del-pla-inuncat-davant-la-previsio-de-pluges-intenses-daquest-dijous/@@images/image/preview

El CECAT activa la fase de prealerta del Pla INUNCAT davant la previsió de pluges intenses dels propers dies

Aquest dijous s’esperen precipitacions que poden superar els 20 mm en 30 minuts a diferents comarques, entre elles el Vallès Occidental
Previsió per dijous. El color groc indica un risc baix, el carbassa representa un risc moderat i el vermell, un risc alt (foto: CECAT).
Previsió per dijous. El color groc indica un risc baix, el carbassa representa un risc moderat i el vermell, un risc alt (foto: CECAT)

El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha passat a fase de prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT). Aquesta decisió s’ha pres en base a les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar.

Segons informa aquest organisme, aquest dijous s’esperen pluges que poden superar els 20 mm en 30 minuts a les comarques de Girona, Barcelona, Catalunya Central, a la Cerdanya i l’Alt Urgell. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i ratxes fortes de vent.

En canvi, divendres dia 14 l’afectació es preveu que quedi reduïda a les comarques costaneres de Barcelona i del nord de Tarragona i que els xàfecs vagin acompanyats només de tempesta.

La distribució geogràfica del fenomen tindrà caràcter local.