Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CECAT activa la fase d’alerta del Pla INUNCAT davant la previsió de pluges intenses dels propers dies Es manté la previsió de xàfecs a tot el territori amb superacions de més de 20 litres en 30 minuts, guanyant intensitat a les hores centrals del dia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El CECAT activa la fase d’alerta del Pla INUNCAT davant la previsió de pluges intenses dels propers dies

Es manté la previsió de xàfecs a tot el territori amb superacions de més de 20 litres en 30 minuts, guanyant intensitat a les hores centrals del dia

Previsió per aquest divendres. El color groc indica un risc  baix; el taronja, un risc moderat; i el vermell representa un risc alt (foto: CECAT).
Previsió per aquest divendres. El color groc indica un risc baix; el taronja, un risc moderat; i el vermell representa un risc alt (foto: CECAT)

El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha passat a fase d’alerta el Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT), tenint en compte les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar.

Segons informa aquest organisme, es manté la previsió de pluges a tot el territori amb superacions de més de 20 litres en 30 minuts, guanyant intensitat a les hores centrals del dia i, sobretot, a les comarques del nord de Barcelona i de Girona. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i, localment, de calamarsa o pedra. També poden coincidir amb fortes ratxes de vent.

La distribució territorial del fenomen serà de tipus local, és a dir, que pot afectar-ne fins a un 30%. La previsió de pluges es manté per les hores centrals de dissabte i diumenge, tot i que en menor intensitat i amb una afectació territorial en disminució.