Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Carnaval omple de color els carrers de Rubí Catorze comparses han desfilat a la rua de dissabte i entre 4.000 i 4.500 persones han passat pel ball que s’ha celebrat al Celler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Carnaval omple de color els carrers de Rubí

Catorze comparses han desfilat a la rua de dissabte i entre 4.000 i 4.500 persones han passat pel ball que s’ha celebrat al Celler

La rua ha passat pel centre de la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
La rua ha passat pel centre de la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Rubí ha viscut aquest cap de setmana un Carnaval molt participatiu. La jornada de dissabte ha estat marcada per la gran rua i el ball de nit, que se celebrava per primer cop al Celler, mentre que diumenge ha estat el torn de les activitats de la Matinal infantil.

La desfilada de dissabte ha comptat amb la participació de 14 comparses inscrites a concurs i altres dos grups que s’hi han afegit de forma espontània, a banda de la Bandarra Street Orkestra, els Xanqués i els Diables de la Riera. En total, prop de 1.200 persones que, a banda de lluir les seves disfresses, han animat tot el recorregut amb les seves divertides coreografies.

La rua ha passat per diversos carrers del centre de la ciutat i ha finalitzat a la plaça del Doctor Guardiet amb una guerra de confeti especialment participativa i l’actuació musical de DJ Enka.

A la nit, tota l’atenció s’ha traslladat al ball de Carnaval, que enguany estrenava ubicació al Celler. Entre 4.000 i 4.500 persones han arribat a passar per aquest espai, animat per la música de DJ Amorós i DJ Uri. Un dispositiu format per set agents de la Policia local i set voluntaris de Protecció Civil ha vetllat per la seguretat d’aquesta activitat, que també ha comptat amb la presència d’un punt informatiu contra les agressions sexistes i d’un altre de prevenció de consums.

La ciutadania també ha respost massivament a la Matinal infantil, que ha inclòs activitats familiars de la plaça del Doctor Guardiet, la plaça de Catalunya i la rambla del Ferrocarril. A la rua posterior, hi han participat quatre comparses inscrites i dues d’espontànies, a banda dels grups d’animació El Petit Lilo, Batukando d’Alea Teatre, el Submarí dels Beatles, Brincadeira, TrastoKarts, els Diables de la Riera i el Bòjum.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha valorat molt positivament aquest poder de convocatòria del Carnaval: “És una festa molt esperada i molt gaudida per moltíssima gent [...]. Els carrers s’omplen cada any de llum i de color”. La primera edil ha afegit la seva satisfacció pel fet que la festa hagi transcorregut “sense incidències i amb molt civisme”.

Continua el Carnaval
Aquest dimarts a les 19.30 h, es coneixerà el veredicte del Concurs de comparses de Carnaval en un acte que se celebrarà al Museu Municipal Castell (MMUC). Com a l’edició anterior, el jurat ha fet les seves valoracions d’incògnit durant tot el recorregut de la rua.

El Carnaval arribarà a la seva fi dimecres amb el tradicional enterrament de la sardina. A les 18 h, el seguici fúnebre es concentrarà a la plaça de Pearson i des d’allà desfilarà fins a l’Escardívol, on es cremarà la sardina en una gran foguera encesa pels Diables de la Riera (19 h).