Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El camp de futbol de Can Rosés ja disposa de grades cobertes a la zona de tribuna Aquesta ha estat una de les actuacions de millora que l’Ajuntament ha dut a terme en els darrers mesos a diverses instal·lacions esportives de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El camp de futbol de Can Rosés ja disposa de grades cobertes a la zona de tribuna

Aquesta ha estat una de les actuacions de millora que l’Ajuntament ha dut a terme en els darrers mesos a diverses instal·lacions esportives de la ciutat

El regidor d’Esports, Juan López, i el president de la UE Rubí, Josep Alcalà, davant les noves grades cobertes de Can Rosés.
El regidor d’Esports, Juan López, i el president de la UE Rubí, Josep Alcalà, davant les noves grades cobertes de Can Rosés

L’Ajuntament de Rubí ha realitzat obres de millora a diferents equipaments esportius de la ciutat en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015. En total s’han dut a terme una quinzena de projectes, des de la millora de la pista Francesc Calvo i la reparació de la coberta del pavelló de La Llana fins a diverses actuacions a Can Rosés i Can Fatjó, entre d’altres. El consistori ha destinat més de 2 milions d’euros a posar al dia les instal·lacions esportives del municipi.

Un dels projectes amb una major dotació econòmica ha estat la construcció de la coberta a la zona de tribuna de les grades del camp de futbol de Can Rosés. Les obres, amb un pressupost de 320.253,72 euros, han consistit en crear la coberta, reforçar les grades i dotar-les de la il·luminació pertinent. El camp de futbol també ha estat objecte d’altres actuacions de millora, com ara la remodelació de quatre vestidors ─revestiments, paviments, mobiliari i lavabos interiors─ (85.910 euros); el canvi de sistema de caldera ─passant de gasoil a gas─ i el canvi de lluminàries del terreny de joc ─passant de llum groga a llum blanca i millorant l’òptica dels focus, fet que ha suposat un increment de lluminositat respecte al que hi havia fins ara─ (60.742 euros); i l’adequació de la rampa d’accés al camp (43.042,68 euros).

A la zona esportiva de Can Rosés, a banda del camp de futbol, també s’han dut a terme altres obres: la reforma dels lavabos i vestidors dels àrbitres del pavelló i la millora de la instal·lació elèctrica (214.087,24 euros), la pavimentació de l’accés al pavelló (44.864,68 euros), la millora del tancament de la pista esportiva de gespa artificial (21.631,50 euros) i la impermeabilització de les grades de la pista d’atletisme i l’adequació de la seva instal·lació elèctrica (169.154,94 euros).

El regidor d’Esports, Juan López, ha destacat la importància de la construcció de la coberta de tribuna per la Unió Esportiva Rubí: “El club feia anys que reclamava la coberta. Hem intentat agilitzar el procés perquè això fos una realitat”. El regidor també ha explicat que no només s’ha actuat a Can Rosés: “Hem fet una inversió important a través del Pla d’inversions financerament sostenible, d’uns 2 milions d’euros, per millorar les instal·lacions esportives de la cuitat, afavorint que els esportistes puguin desenvolupar la seva activitat en les millors condicions possibles”.

Per la seva banda, el president de la Unió Esportiva Rubí, Josep Alcalà, ha explicat que aquesta actuació és una vella reivindicació del club: “Per nosaltres, aquestes obres són una millora importantíssima. Era una reclamació que demanaven tots els socis des de fa anys: disposar d’una coberta per protegir-se del sol i de la pluja, tenir una caldera de gas [...]. El club agraeix aquestes millores a l’Ajuntament, que eren molt necessàries. I ara a gaudir del que havíem reclamat durant tants anys, que ja ho tenim aquí”. Alcalà també ha recordat que l’1 de maig, la Unió Esportiva Rubí farà la presentació dels equips base del club. 

Actuacions a diversos equipaments esportius
Can Fatjó també ha vist millorades les seves instal·lacions esportives gràcies al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 amb el canvi de la gespa artificial del camp de futbol (188.409,10 euros).

La reparació de la coberta del pavelló de La Llana (257.631,48 euros) ha estat un altre dels projectes destacats. Les obres, que és previst que finalitzin properament, permetran arranjar algunes de les deficiències de construcció detectades a l’equipament. Així, es repara la coberta del pavelló per evitar les goteres existents i el paviment de la pista malmès per les filtracions d’aigua de la coberta, es resolen les disfuncions actuals derivades de la incorrecta ubicació dels sensors de presència als serveis de sota la grada, s’adequa la instal·lació elèctrica i la de detectors d’incendis i es repara la canal de recollida d’aigües, entre d’altres.

També s’ha actuat a la pista Francesc Calvo (202.877,04 euros), que patia filtracions d’aigua. El consistori va decidir dur a terme aquest projecte després d’haver detectat diverses deficiències en aquesta instal·lació esportiva, localitzades principalment a la pista i als vestidors exteriors ─tant a l’interior com a la coberta i a la façana─. Les obres han consistit, entre d’altres, en la millora del tancament de la pista mitjançant un nou sistema de lones per evitar que l’aigua de la pluja entri a l’interior, la rehabilitació de la coberta de les grades, la realització de claraboies a l’edifici annex que acull els vestidors i l’arranjament de la seva coberta, així com la renovació dels vestidors exteriors.

D’altra banda, s’ha condicionat l’entorn de l’skatepark (7.646,21 euros); s’ha adequat el local social de la zona esportiva de Can Mir (191.020,39 euros), s’ha construït una tanca perimetral a la pista del c. Mallorca (12.450,00 euros) i s’ha millorat el tancament de la pista del parc de la Pau i la Natura (34.298,24 euros). 

Per últim, i amb pressupost ordinari, s’han dut a terme diverses millores al camp de futbol del 25 de Setembre, entre les quals destaquen la instal·lació d’unes grades fixes, d’un nou marcador i d’un sistema de megafonia, entre d’altres. Aquestes actuacions han ascendit a uns 35.000 euros.

Imatges relacionades

En el marc del Pla d'inversions financerament sostenible també s'han arranjat els vestidors
En el marc del Pla d'inversions financerament sostenible també s'han arranjat els vestidors
La coberta de la tribuna era una vella demanda de la Unió Esportiva Rubí
La coberta de la tribuna era una vella demanda de la Unió Esportiva Rubí