Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El BFAST Duatló de Rubí enguany serà la seu del Campionat de Catalunya Absolut La cursa, que es disputarà el diumenge 22 de març, inclourà una nova prova adreçada als més petits https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El BFAST Duatló de Rubí enguany serà la seu del Campionat de Catalunya Absolut

La cursa, que es disputarà el diumenge 22 de març, inclourà una nova prova adreçada als més petits

El 7è BFAST Duatló de Rubí s’ha presentat aquest dijous (foto: Ajuntament de Rubí).
El 7è BFAST Duatló de Rubí s’ha presentat aquest dijous (foto: Ajuntament de Rubí)

El diumenge 22 de març es disputarà una nova edició del BFAST Duatló de Rubí. La prova, organitzada pel Club Natació Rubí amb el suport dels ajuntaments de Rubí i Sant Cugat i de la Federació Catalana de Triatló, enguany serà la seu del Campionat Nacional de Catalunya Absolut de Duatló de Carretera.

Com els darrers anys, la cursa es disputarà en la modalitat Duatló Sprint (5 km a peu ─ 20 km en bicicleta ─ 2,5 km a peu). “Des de l’Ajuntament ens sentim satisfets i tenim plena confiança en el Club Natació Rubí, entitat que, una vegada més, posa tota la seva experiència al servei d’aquesta activitat de ciutat. Sense ells, aquesta prova no seria possible”, ha assegurat el regidor d’Esports, Juan López Núñez.

Aquest any, la cursa també inclourà una nova prova infantil, que hereta el llegat del Triatló Infantil de Rubí que s’ha organitzat des del 2012 per Festa Major. Com ha explicat el director del BFAST Duatló de Rubí, Aleix Janer Pina, la finalitat “és donar un servei més a la prova d’adults i fer d’aquell cap de setmana una gran festa del duatló a la ciutat”.

Un dels objectius que es marca el Club Natació Rubí aquest any és aconseguir un rècord de participació: “El fet de ser seu del Campionat de Catalunya Absolut de Duatló de Carretera ens dona força per intentar aconseguir-ho. A més, també volem fer rècord de participació femenina. Des de la primera edició, el 2013, hem anat augmentant les inscripcions de dones i aquest any la idea és tornar a créixer”, ha comentat el responsable de la prova. En aquest sentit, la regidora de Promoció de l'Esport Femení, Marta Oliva Martín, també ha fet una crida a les rubinenques perquè s’apuntin a la cursa: “Aprofitant que aquest mes estem celebrant els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones, m’agradaria convidar a totes les dones esportistes a participar en aquesta prova, amb l’objectiu de fer que l’esport femení sigui més visible”. La regidora ha celebrat que, edició rere edició, el Duatló hagi anat incrementant el nombre de dones participants (l’any passat se’n van inscriure 37) i confia que “a la prova infantil hi hagi equitat de participació entre nens i nenes”.

Des de l’organització s’espera la participació d’unes 600 persones entre les diferents modalitats ─de moment n’hi ha unes 200 d’apuntades, inclosos dos paratriatletes de la categoria T2─. Les inscripcions es poder fer a través de la web www.duatlorubi.com fins al 18 de març.

El Duatló tindrà la sortida (9 h) i l’arribada a la Rambla del Ferrocarril, on també hi haurà el box de les bicicletes. El Duatló Infantil per a alevins-infantils (1 km a peu – 2,8 km en bicicleta – 0,8 km a peu) s’iniciarà a les 11.30 h, mentre que els i les participants de la categoria de benjamins i prebenjamins (0,4 km a peu – 1 km en bicicleta – 0,4 km a peu) sortiran a les 12.15 h.