Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Banc de Sang i Teixits visita Rubí en una nova edició de la Marató de Donacions Els rubinencs i rubinenques estan convocats la setmana vinent a donar sang al teatre Municipal La Sala sota el lema ‘Rubí #etsIMPRESCINDIBLE’ de dimarts a dijous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Banc de Sang i Teixits visita Rubí en una nova edició de la Marató de Donacions

Els rubinencs i rubinenques estan convocats la setmana vinent a donar sang al teatre Municipal La Sala sota el lema ‘Rubí #etsIMPRESCINDIBLE’ de dimarts a dijous

Enguany, és necessari reservar hora (Foto: Banc de Sang i Teixits de Catalunya).
Enguany, és necessari reservar hora (Foto: Banc de Sang i Teixits de Catalunya)

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya s’instal·la al Teatre Municipal La Sala de dimarts a dijous de la setmana vinent amb l’objectiu de celebrar, una vegada més, una nova Marató de Donacions. Enguany, la necessitat de sang s’incrementa ja que la represa d’intervencions i tractaments suposa un increment de la necessitat de comptar amb reserves de sang suficient.

Aquesta Marató s’allarga tres dies, en lloc de concentrar la iniciativa en una jornada com s’ha fet fins ara, per garantir les mesures de seguretat sanitària i evitar aglomeracions. A més, les persones interessades en fer les seves aportacions han de reservar hora en horari de matí o de tarda. Les extraccions es faran de 10 a 14 h i de 17 a 21 h i la reserva s’ha de tramitar a través de l’adreça donarsang.gencat.cat/MSangRubi.

L’objectiu d’aquesta Marató és arribar a 300 donacions que permetrien tractar prop de 1.000 pacients als hospitals catalans a l’hora que també servirien per mantenir les reserves en bons nivells ja que, generalment, a l’estiu les donacions es redueixen.

Campanyes amb mesures de seguretat
El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre i mig amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.