Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ballarí rubinenc Santiago Granizal i l’actriu Rossy de Palma seran els pregoners de la Festa Major de Rubí L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, han presentat una programació festiva formada per prop de 200 activitats adreçades a tots els públics https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El ballarí rubinenc Santiago Granizal i l’actriu Rossy de Palma seran els pregoners de la Festa Major de Rubí

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, han presentat una programació festiva formada per prop de 200 activitats adreçades a tots els públics

Moisés Rodríguez, Ana María Martínez i Santiago Granizal, mostrant el cartell de la Festa Major 2018 (foto: Localpres).
Moisés Rodríguez, Ana María Martínez i Santiago Granizal, mostrant el cartell de la Festa Major 2018 (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha desvelat aquest dimarts que els pregoners de la Festa Major 2018 seran el ballarí i actor rubinenc Santiago Granizal i l’actriu Rossy de Palma. Després del seu pas pel programa televisiu Bailando con las estrellas, la parella d’artistes serà l’encarregada de pujar al balcó de l’Ajuntament el proper 28 de juny per donar el tret de sortida a la festa gran de la ciutat.

L’alcaldessa ha declarat que “ens fa una doble il·lusió perquè, d’una banda, la Rossy de Palma és història del cinema espanyol, una actriu de renom internacional, ‘chica Almodóvar’ i musa de grans marques de moda; però també ens fa molta il·lusió perquè és l’oportunitat que tenim com a ciutat de retre homenatge a una persona que amb molts esforços ha arribat on és”.

Santiago Granizal, d’origen uruguaià, va arribar a Rubí ara fa deu anys. Va començar treballant a l’Escola Ca n’Alzamora, amb la qual encara col·labora, i des de fa cinc anys regenta la seva pròpia escola de ball. La seva trajectòria artística està plena d’èxits, que inclouen diversos campionats del món i d’Europa de ball llatí. “A vegades naixem en una part del món però el nostre somni està en una altra. I el que he trobat a Rubí és això, el meu somni, el sentir-me realitzat, l’escalf de la gent que et diu que t’estima i que li agrada el que fas [...]. Em fa moltíssima il·lusió que em diguin rubinenc”, ha argumentat el ballarí.

200 activitats per a tota la família
La programació de la Festa Major 2018 inclou prop de 200 activitats que es vertebren principalment al voltant de les entitats locals, “veritable ànima de la festa i de tot allò que s’organitza a la ciutat”, tal com ha subratllat l’alcaldessa. Es tracta d’una proposta diversa en què conflueixen tradició i modernitat, una oferta musical eclèctica i de qualitat de la mà del Rubí Random Music Festival, i una clara vocació d’arribar a tots els públics possibles, amb especial atenció a la infància.

Entre les novetats d’aquesta edició destaquen un major aprofitament de l’Escardívol, que enguany acollirà activitats esportives en horari matinal; el protagonisme de la commemoració del centenari del ferrocarril, amb una exposició a l’Espai Expositiu Antiga Estació i activitats relacionades amb aquesta temàtica dins el mercat de Festa Major; la consolidació de la Rambla del Ferrocarril com a centre de referència de les activitats familiars i la incorporació en aquest espai d’un vermut musical adreçat als pares i mares (1 de juliol); un nou correaigües a càrrec de l’entitat Les Anades d’Olla (30 de juny); una nit de cantautores a l’Ateneu, amb Andrea Mir i Carolina Alabau (30 de juny); i la programació de visites guiades al rellotge de l’Ajuntament.

Totes aquestes novetats completen un programa que torna a tenir entre els seus principals punts d’interès activitats tan tradicionals com la Ballada de Gitanes al Carrer ─que suma ja 36 edicions─, la Trobada de Gegants, la Baixada d’Andròmines, els correfocs o les actuacions de les cases regionals, i d’altres més recents però d’èxit contrastat com el Holi Dolly Rubí Festival, que se celebrarà el divendres 29 de juny a les 19 h a l’Escardívol.

El regidor de Cultura també ha destacat el cicle d’activitats de circ del Celler, on  “la gent ha trobat un espai amb una programació de moltíssima qualitat [...] i una mica allunyat del gran corredor del Centre”; espectacles com l’actuació del Mag Lari a La Sala (30 de juny); propostes tan consolidades com les Jornades de Jazz; o les activitats per a joves de la plaça de Salvador Allende, que enguany tornaran a incloure uns divertits i alhora reivindicatius Olímpic Gais (28 de juny).

L’alcaldessa ha resumit que “és una programació a l’alçada de la ciutat que tenim, una ciutat viva, rica i dinàmica, que vol posar-se de llarg per compartir amb tothom l’alegria de la seva festa gran”.

Una festa per a tothom
Per tal que tota la ciutadania sense excepció pugui gaudir al màxim de la Festa Major, enguany tornaran a reservar-se espais per a persones amb mobilitat reduïda a l’Escardívol, l’Amfiteatre del parc del Castell i el Teatre Municipal La Sala.

L’alcaldessa també ha confirmat que s’incidirà novament en la necessitat d’una Festa Major lliure de violències masclistes. Així, s’instal·larà un punt d’informació a l’Escardívol els dies 28, 29 i 30 de juny a partir de les 23 h i fins a la finalització de les activitats, on s’atendrà i es donarà suport a les dones que requereixin ajuda. A més, es repartirà informació útil en punts especialment sensibles, com l’Espai Jove de Salvador Allende.

També per garantir una festa tranquil·la i sense incidències, enguany s’estrenarà un servei de transport nocturn gratuït que unirà el centre amb les urbanitzacions des de les 22 h i fins a la matinada. Aquest funcionarà tots els dies de Festa Major amb una freqüència de pas de mitja hora o d’una hora, en funció del recorregut.

“Ball de Gitanes”
La Festa de Major es promociona aquest any amb el cartell titolat Ball de Gitanes, guanyador del tradicional concurs organitzat per l’Ajuntament. La imatge, que mostra un detall d’aquesta dansa tradicional, és obra de Guillermo Sánchez Fuentes, un estudiant d’enginyeria informàtica de 21 anys d’Oviedo (Astúries).

Enguany s’han presentat al concurs 48 cartells d’un total de 44 autors, fet que representa un augment de participació del 40% respecte a l’any anterior. Com sempre, una selecció d’aquests cartells es podrà veure exposada al Punt d’informació de Festa Major, que enguany es trasllada a l’Espai Tremuja del Celler. El servei estarà operatiu a partir del 20 de juny.