Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 92,6% de les naus dels PAE de Rubí estan ocupades i s’hi desenvolupa activitat L’Ajuntament de Rubí ha realitzat un cens de la disponibilitat de naus als onze Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El 92,6% de les naus dels PAE de Rubí estan ocupades i s’hi desenvolupa activitat

L’Ajuntament de Rubí ha realitzat un cens de la disponibilitat de naus als onze Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de la ciutat

Rubí té onze polígons d'activitat econòmica (foto: Ramon Vilalta).
Rubí té onze polígons d'activitat econòmica (foto: Ramon Vilalta)

Rubí té 1.109 naus en els onze Polígons d’Activitats Econòmica (PAE) de la ciutat i d’aquestes 1.027 estan ocupades i acullen algun tipus d’activitat industrial, una xifra que representa el 92,61% de les naus existents al terme municipal de la ciutat. Només 75 de les naus del municipi, un 6,76%, estan al mercat. D’aquestes, 18 es mantenen actives i a 57 no s’hi du a terme cap activitat.

Totes les naus disponibles són naus aparellades i la majoria (un 69,2%) té entre 500 i 5.000 metres quadrats.  Només un 9,1% de les naus disponibles tenen més de 5.000 metres quadrats. Amb data de desembre del 2016, a Rubí hi havia només 82 naus en desús. Així es desprèn de l’estudi encarregat per l’Ajuntament de Rubí a l’empresa Lavola per censar l’ocupació dels PAE Aquesta recerca permet disposar d’una radiografia de la situació actual dels polígons d’activitat econòmica de la ciutat.  “És vital conèixer el grau d’ocupació dels PAE i per tant, també el sol que hi ha disponible, per establir l’estratègia a seguir al voltant dels polígons”, explica el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Local, Rafael Güeto. “El fet que la gran majoria de l’espai estigui ocupat ens certifica la qualitat dels PAE’s i ens confirma que les empreses que s’hi estableixen, s’hi queden definitivament”, conclou.

Segons la recerca, existeixen diversos espais per a ús d’activitat econòmica disponibles, tot i que l’ocupació entre PAEs és divergent. La gran majoria del sòl industrial està executat i les àrees amb espai disponible més grans es troben a Sant Genís i Cova Solera. Els onze PAEs de la ciutat estan formats per un total de 1.134 parcel·les de les quals només 25 (un 2,20%) no estan edificades. Els polígons més grans són Can Jardí (283 parcel·les), Cova Solera (229), Can Rosés (188) i Rubí Sud (153).

Portal Immobiliari

Les persones interessades a implantar la seva empresa a Rubí disposen del portal immobiliari de www.rubiempresa.net. Gràcies a un conveni amb l’Ajuntament de Rubí, els agents de la propietat immobiliària i els administradors de finques poden facilitar la informació sobre l’oferta de sòl i sostre industrials disponible als PAE d’aquest portal web que gestiona l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE). D’aquesta manera, el consistori vol facilitar a les empreses i persones emprenedores la recerca d’espais industrials a Rubí i promoure la implantació de noves activitats econòmiques que generin ocupació i riquesa al municipi.